BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaQE uzayacak mı?----

QE uzayacak mı?

QE uzayacak mı?
10 Haziran 2013 - 18:52 www.finansgundem.com

Federal Reserve St. Louis Başkanı James Bullard, düşük enflasyonun varlık alımı süresini uzatabileceğini dile getirdi

Federal Reserve St. Louis Başkanı James Bullard, merkez bankasının hedefi olan yüzde 2'nin altında enflasyonun "agresif" para politikasının devam edeceği anlamına geldiğini söyledi.
Montreal'de gerçekleşen bir panelde yapacağı konuşmanın metninde Bullard, "İşgücü piyasası şartları geçtiğimiz yazdan bu yana gelişme gösterse de, şaşırtıcı derecede düşük enflasyon oranı Komite'nin agresif para politikasını devam ettirme kararını vermesine yol açabilir" ifadelerini kullandı.
Önümüzdeki hafta toplanmayı planlayan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımını ne zaman azaltacaklarını tartışmaya hazırlanırken, Fed San Francisco Başkanı John Williams geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada bu yaz alımların azaltılmasını sağlayabilecek gelişmelerin görüldüğünü dile getirdi. Fed Atlanta Başkanı Dennis Lockhart ise çok karışık ekonomik verilerin yakın zamanda varlık alımlarını azaltmak adına kendisini tedirgin ettiğini dile getirdi.
FOMC 1 Mayıs'ta yaptığı açıklamada işgücü piyasası şartlarının "gözle görülür bir ilerleme" kaydedene kadar varlık alımlarına devam edileceğini dile getirdi. ABD'de istihdam geçtiğimiz ay 175,000 artış gösterirken, işsizlik oranı yüzde 7.6'ya tırmandı.
Bullard, "Enflasyon aşağı yönlü bir sürpriz gerçekleştirdi" yorumunda bulundu. Bullard ayrıca yavaş fakat istikrarlı bir büyüme ve gelişen işgücü piyasası gibi faktörlerin FOMC tarafından varlık alımını devam ettirmesi gerektiği sinyalini verdiğini söyledi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)