BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaQE herhangi bir toplantıda azaltılabilir----

QE herhangi bir toplantıda azaltılabilir

QE herhangi bir toplantıda azaltılabilir
13 Ağustos 2013 - 21:15 www.finansgundem.com

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, QE'nin bu yıl içerisindeki üç toplantıdan herhangi birinde azaltılabileceğini belirtti

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, ekonominin istikrarsız performansına rağmen politika yapıcıların önümüzdeki toplantıların herhangi birinde tahvil alımlarını azaltabileceğini söyledi. Lockhart aylık 85 milyar dolar tutarındaki tahvil alımlarının destekçisi olarak biliniyor.
Bu yıl para politikasında oy hakkı bulunmayan Lockhart, "Tahvil alımları ile ilgili ilk ayarlamalar yapıldığında, ilk adım daha sonra gelecek olan verilerle başlatılacak bir süreç ve bundan sonra ekonominin gideceği yön biraz daha kesinlik kazanır. Eylül, Ekim ya da Aralık ayında alınabilecek olan bir karar, ihtiyatlı bir ilk adım olarak düşünülmeli" dedi.
Fed'in bölgesel banka yetkilileri geçtiğimiz hafta tahvil alımlarının azaltılmasına olan isteklerini dile getirdiler. Bu yıl oy hakkı olan Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Eylül ayında bir azaltma olabileceğini ihtimaller arasından çıkarmadığını söylerken, oy hakkı bulunmayan Cleveland Fed Başkanı Sandra Pianalto ise ekonomik ilerlemeler ile aylık tahvil alımlarını azaltmaya hazır olduğunu ifade etmişti.
Politika yapıcılar ayrıca istihdam piyasasında istikrarlı bir gelişme olana kadar devam edeceini belirttiler. Daha önce bir örneği olmayan tahvil alımları, merkez bankasının bilançosunu 3.59 trilyon dolara çıkarmış durumda.
Lockhart ayrıca, "İstihdamdaki gelişimin bocalamadığı ve düşük enflasyonun olumsuzluk yaratmadığı konusunda tatmin olmalıyım" ifadesini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)