BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaQE faizleri yükseltti----

QE faizleri yükseltti

QE faizleri yükseltti
06 Kasım 2013 - 14:28 www.finansgundem.com

Fed'in Hazine tahvili alımları, yüksek getirili tahvil taleplerini tırmandırdı

8 kasım 10 çırağanABD Merkez Bankası'nın faizleri düşük tutmak için yaptığı Hazine tahvili alımlarının getiri arayışını artırmasıyla ABD Hazine tahvilleri son ayda büyük bir dğeişiklik kaydetmezken, kurumsal tahvil talepleri 6 yıldır görülmemiş seviyelere çıktı.
Bloomberg Dünya Tahvil Endeksleri'ne göre ABD Hazine tahvilleri geçtiğimiz ay yüzde 0.2 kazandırırken, yüksek getirili tahviller yüzde 1.8 kazandırdı. Bank of America Merrill Lynch'in endekslerine göre yüksek getirili tahviller ile Hazine tahvilleri arasındaki faiz farkı yüzde 4.33'lerde seyrediyor. Faiz spreadi Mayıs'ta yüzde 4.23'e kadar gerileyerek Ekim 2007'den bu yana en düşük seviyesini kaydetmişti.
ABD Hazine kağıtlarının cazip olmadığını söyleyen Tokyo'daki Fukoku Mutual Life Insurance Co.'nun sabit getirili varlık müdürü Yoshiyuki Suzuki, "İnsanlar gelirlerine ekleme yapmak için kurumsal tahvil satın alıyor" dedi. Suzuki, bu yıl kendisinin de yatırım notuna sahip olan şirketinin tahvillerine eklemeler yaptığını, ancak pahalılaşmasından ötürü alımı bıraktığını anlattı.
ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi bugün Tokyo saati ile 11:35'te yüzde 2.66'da seyrederken, Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5 maliyetli kağıtların fiyatı 98 5/8'di. Faizlerin geçtiğimiz 10 yıldaki ortalaması yüzde 3.51'di.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)