BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaQE ekonomiyi destekledi----

QE ekonomiyi destekledi

QE ekonomiyi destekledi
19 Kasım 2013 - 23:07 www.finansgundem.com

​Fed Janet Yellen, bir senatöre yazdığı cevap mektubunda, Merkez Bankası'nın parasal genişleme politikasını savundu


ABD merkez bankası Fed'in bir sonraki başkan adayı Janet Yellen, bir ABD senatörüne yazdığı mektupta, bankanın yürüttüğü tahvil alımlarını savunarak "Parasal genişleme ekonomik büyümeyi destekledi ve faydaları risklerinden daha fazla" dedi. 
Yellen, Cumhuriyetçi Senatör David Vitter'e gönderdiği mektupta, "Fed'in varlık alımları, daha güçlü bir ekonomik toparlanmayı, iş gücü piyasasında ilerlemeyi ve enflasyonun yüzde 2 hedefine yaklaşmasını desteklerken, uzun vadeli faiz oranlarında aşağı yönlü baskı uygulayarak finansal şartları daha genişlemeci hale getimeye yardımcı oluyor" ifadelerini kullandı. 
Şu anda Fed Başkan Yardımcısı konumunda olan Janet Yellen, Ocak ayı sonunda görev süresi dolacak olan Başkan Ben S. Bernanke'nin yerine aday olarak gösteriliyor. Yellen'ın 14 Kasım'da onaylanması ve 21 Kasım'da yapılacak oylama sonrasında başkanlığının resmiyet kazanması bekleniyor.
Vitter Yellen'a, merkez bankasının tahvil alım politikasının büyük finansal kurumları kurtarmak ve parasal genişlemenin, Wall Street'in "too big to fail" kavramı olarak bilinen büyük bankaların iflas etmesi durumunda birçok işletmenin de ardından iflas etmek zorunda kalması durumunun önüne geçmek mi olduğu sorusunu yöneltti. 
Yellen, alımların otomobil ve motgage faizlerini düşürerek Amerikalı ailelere ve "ana cadde" şirketlerine fayda sağladığını söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)