BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaQE azalacak mı?----

QE azalacak mı?

QE azalacak mı?
07 Haziran 2013 - 07:15 www.finansgundem.com

Ekonomistler Fed'in aylık tahvil alımlarını azaltmasını bekledikleri miktara ilişkin tahminlerini indirdi

Bloomberg anketine katılan ekonomistler, Fed'in aylık tahvil alımlarının ne kadarlık kısmını azaltacağına yönelik miktar tahminlerini aşağı çekti.
Bloomberg'in bu haftaki anketine katılan 59 ekonomistin medyan tahminine göre, Ben S. Bernanke başkanlığındaki politika yapıcılar, Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 29-30 Ekim'deki toplantısında parasal genişleme programını aylık 85 milyar dolardan 65 milyar dolara indirecek. Fed'in 30 Nisan-1 Mayıs öncesinde yapılan ankette ekonomistler ilk çıkış adımının 4. çeyrekte yapılacağını öngörmüştü.
Merkez bankası politika yapıcıları arasındaki parasal genişleme programının ne zaman ve nasıl azaltılacağı tartışma finansal piyasaları salladı. Standard&Poor's 500 Endeks 21 Mayıs'ta rekor kapanış yapmasından bu yana yüğzde 2.8 gevşedi ve ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi, yatırımcıların Fed'in teşviklerden çıkışına ilişkin spekülasyonları üğzerine yüzde 1.63 seviyelerinden yüzde 2.08'e yükseldi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)