BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin'in muhalifi İgor Girkin tutuklandı----

Putin'in muhalifi İgor Girkin tutuklandı

Putin'in muhalifi İgor Girkin tutuklandı
22 Temmuz 2023 - 09:19 www.finansgundem.com

Putin’e yönelik eleştirileriyle gündeme gelen MH17 uçak faciası sanığı Igor Girkin’in Rusya’da tutuklandığı bildirildi.

Rusya Askeri İstihbarat Servisi’nin (GRU) eski subayı olan Igor Girkin, 2014'te Rusya'nın Kırım'ı ilhakında önemli rol oynamıştı.

Girkin, Amsterdam’dan kalkan Malezya Havayolları’na ait MH17 sefer sayılı uçağın Ukrayna’nın doğusunda BUK füzesiyle vurulmasındaki sorumluluğu nedeniyle Hollanda’da gıyaben ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Girkin’in tutuklandığı haberi eşi tarafından Telegram’dan duyuruldu.

Eşi, Telegram mesajında, "Sabah 11:30 civarında soruşturma komitesi üyeleri evimize gelmiş. Orada değildim ama kapıcı, kollarından tutulup bilinmeyen bir yöne götürüldüğünü söyledi" dedi.

''HİÇBİR İLETİŞİMİM YOK''

Eşi, Girkin’le hiçbir iletişiminin olmadığını söyledi. Eski istihbarat subayı Igor Girkin’in avukatı da bu bilgiyi doğruladı.

Ancak Girkin daha sonra Moskova'da mahkemeye çıkarıldı. Aşırılık çağrısında bulunduğu suçlamasıyla Girkin'in beş yıla kadar hapisle cazalandırılabileceği belirtiliyor.

Hollanda medyasına göre, Girkin son dönemde Putin rejimine yönelik eleştirileri nedeniyle gündemdeydi.

PUTİN'İ ELEŞTİRİYORDU

Girkin’in, paralı asker grubu Wagner’in başkanı Yevgeniy Prigojin gibi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yu Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin gidişatı konusunda sık sık eleştirdiği belirtiliyor.

Eski GRU üyesi, en son sosyal medya paylaşımlarından birinde Putin'in ayrılması çağrısında bulunarak, "Bu ülke, iktidardaki bu korkak sıradanlıkla altı yıl daha hayatta kalamaz” demişti.

Girkin, 2014'te ilan edilen Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin savunma bakanıydı.

Bu yılın başlarında siyasete gireceğini duyurmuştu.

Girkin, Amsterdam’dan kalkan Malezya Hava Yolları’na ait MH17 sefer sayılı uçağın, Ukrayna’nın doğusunda düşürülmesindeki rolü nedeniyle uluslararası alanda aranıyor.

Rusya’dan getirilen BUK füzesiyle vurulduğu belirlenen uçaktaki 196’sı Hollandalı toplam 298 yolcu ve mürettebat hayatını kaybetmişti.

Girkin, Hollanda Mahkemesi tarafından geçen Kasım’da, MH17 uçağının düşürülmesindeki rolü nedeniyle gıyabında ömür boyu hapis cezasına mahkum edilmişti.

Ancak Rusya ile Hollanda arasında suçluların iadesine ilişkin anlaşma olmadığı için Girkin iade edilmiyordu.

Girkin, 2014'te Rusya'nın Kırım'ı ilhakına ve Ukrayna'nın doğusundaki Rus yanlısı ayrılıkçıların ayaklanmasına da karışmıştı. (BBC Türkçe)

Rusya: Yeni bir tahıl ihracat rotası üzerinde çalışıyoruz

 

Rusya dövize müdahalede Ulusal Refah Fonu'nu kullanacak

 

Rusya Merkez Bankası, beklentilerin üzerinde faiz artırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)