BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin'in gözü yeni bir muhalifte!----

Putin'in gözü yeni bir muhalifte!

Putin'in gözü yeni bir muhalifte!
21 Şubat 2024 - 15:08 www.finansgundem.com

Rus muhalefet lideri Aleksey Navalni'nin geçen hafta cezaevinde yaşamını yitirmesinin ardından, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yeni bir muhalif isme odaklandığı iddiaları ortaya atıldı.


Uluslararası kamuoyunu ayağa kaldıran Rus muhalif Aleksey Navalni'nin Sibirya'daki cezaevinde yaşamını yitirmesinden sonra yeni bir iddia ortaya atıldı...

Rusya medyası, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in baskı uygulayabileceği yeni bir ismin gündeme geldiğine işaret etti. Rus medyası Navalni'nin erkek kardeşi Oleg Navalni'nin Putin'in radarına girdiğini aktardı.

Navalni'nin ölümünden sonra bölgede tansiyon her dakika artarken, Rus haber ajansı TASS, ülkeden kaçan Oleg Navalni'nin İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan "arananlar listesine" eklendiğini aktardı. Konuyla ilgili farklı bir detay paylaşılmazken, 40 yaşındaki Navalni'nin hangi suçtan arandığına ve hakkındaki davanın detaylarına dair ise bir açıklama yapılmadı.

Başka bir suçtan dolayı listede yer alan Navalni, Covid-19'daki kapanma zamanında insanları kışkırtmak ve ağabeyinin önayak olduğu hükümet karşıtı gösteriyi organize etmek suçundan aranıyordu.

ANNESİ CANSIZ BEDENİ HALEN GÖREMEDİ

Geçen hafta öldürülen Navalni'nin annesi Lyudmila Navalnaya halen oğlunun cansız bedenini göremediğini söylerken, Rus muhalefeti Navalni'nin öldürüldüğünü ve cansız bedeninden sinir gazı izlerinin kaybolmasının beklendiğini iddia etti.

Navalni'nin daha önce 2020 yılında Sibirya'daki yolsuzluk soruşturmasından dönerken aniden hastalanmasının ardından Novichok sinir gazı ile zehirlendiğinden şüpheleniliyordu. Yıllarca kardeşi Oleg ile birlikte Rus devletindeki yolsuzlukları ifşa etmek ve demokratik reformları savunmak için çalışmış, örgütlerinin kapatılması ve siyasi motivasyon taşıdığından şüphelenilen suçlamalara karşı defalarca mücadele etmişti.

Ocak 2021'de Oleg, Covid pandemisi sırasında protestoları kışkırttığı iddiasıyla bir yıl ertelenmiş hapis cezası aldı. İzinsiz protestolar Rusya'da yasaklanırken, Oleg'in Şubat 2022'de hakkındaki karar kesinleşmeden önce Rusya'dan kaçtığı açıklandı. (Sözcü)

Trump kendini Navalni'yle karşılaştırdı

 

Fransa Navalny'nin ölümüne ilişkin Rus büyükelçiyi bakanlığa çağırdı

 

Rus muhalif Navalni’nin eşi: Kocamı Putin öldürdü!

 

Navalni'nin ölümüyle ilgili yeni iddia: Putin'den zehirli hediye!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)