BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin'e kızan Ruslar İstanbul'a kaçıyor----

Putin'e kızan Ruslar İstanbul'a kaçıyor

Putin'e kızan Ruslar İstanbul'a kaçıyor
15 Mart 2022 - 13:05 www.finansgundem.com

Savaş yanlısı olmayan ve Ukrayna'daki insanlık dramından Putin'i sorumlu tutan Ruslar, ülkelerini terk ediyor. Askere çağrılmaktan korkan on binlerce kişi, Rusya'daki varlıklarının bir kıymetinin kalmadığını düşünüyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının başlangıcından beri on binlerce kişi Ermenistan, Gürcistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Kazakistan'a göç etti.

New York Times'ın aktardığına göre sınırların kapanmasından endişe edenlerin bir diğer göç noktası da İstanbul oldu. Bu kaçış, 1920'lerde Bolşevik devriminden sonra iç savaştan kaçan 100 bin kişinin İstanbul'a sığınmasını anımsatıyor.

Chicago Üniversitesi'nden Rus ekonomist Konstantin Sonin, Rus topraklarında bir savaş olmamasına rağmen böyle bir kaçışın olmasının çok önemli olduğunu vurguluyor.

Visa ve Mastercard'ın Rusya operasyonlarını durdurması yüzünden bankalardan para çekemeyen Ruslar, kendileri gibi diğer muhalif isimlerle organize olarak barınma gibi sorunlarını çözmeye çalışıyor.

Türkiye'nin hava sahasını Rusya'ya kapatmaması göçte etkili

Avrupalı ülkelerin hava sahalarını Rus uçaklarına kapatmasına rağmen Türkiye'nin bunu yapmaması ülkeden ayrılmak isteyen Ruslar için İstanbul'u sınırlı sayıdaki alternatiflerden biri yapıyor. Sadece Türk Hava Yolları Moskova'ya günde 5 sefer düzenlerken diğer şirketlerle birlikte bazı günlerde bu sayı 30'u aşıyor.

İstanbul'a kaçanlardan biri olan 64 yaşındaki spor yorumcusu Kirill Nabutov, tarihin tekrar ettiğini söylüyor. Yorumcu Nabutov'un annesinin kuzeni de 1920 yılında İstanbul'a kaçmış oradan da Tunus'a geçmiş.(CNNTürk)

Ruslar, Türk bankalarında hesap açıyorlar

Rusya bazı gıda ürünlerinin ihracatını yasakladı

İsrail, Rusya'ya yönelik yaptırımlara katılacak

Rus hava yolu şirketleri kiralık uçakları Rusya'da tescil edebilecek

İki ülkeden Rusya'ya karşı tazminat davası

Rusya’da insan avı başladı: Kapısına çizdiler!
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)