BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin'den Ukrayna'ya izin----

Putin'den Ukrayna'ya izin

Putin'den Ukrayna'ya izin
05 Haziran 2022 - 12:48 www.finansgundem.com

Gıda krizi, Kremlin'inde önem verdiği bir konu. Rusya Devlet Başkanı Putin, denizden saldırı başlatmak için Ukrayna limanlarında mayın temizleme çalışmalarını bahane olarak kullanmayacaklarına işaret etti.

Rusya kendi kontrolündeki limanlar ve karasularında mayın temizleme çalışmalarında sona yaklaşıyor. Ukrayna buraları kullanarak tahıl ihraç edebilir."

"Gıda piyasasındaki olumsuz durum, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı operasyonla ilgili değil" dedi Küresel ekonomideki kötü gidişatın Rusya'nın operasyonu öncesinde başladığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'da yayın yapan Rossiya 1 kanalına konuştu.

Putin, Rusya'nın denizden saldırı başlatmak için Ukrayna limanlarındaki mayın temizleme çalışmalarını bahane olarak kullanmayacağına işaret etti.

"Rusya, tahılın barışçıl bir şekilde taşınmasına ve gemilerin Azak ve Karadeniz’e girişini sağlamaya hazırdır. Kiev de aynı şekilde kendi sularını ve limanlarını mayınlardan arındırarak hububat ihracatını yapabilir."

“Yaptırımlar tahıl fiyatlarını arttırır"

Vladimir Putin, Ukrayna'dan buğday ihracatının önünde herhangi bir engel bulunmadığını belirtti. Ukrayna'nın ürettiği tahıl miktarının şu anda toplam dünya üretiminin yüzde iki buçuğunu karşıladığını, bunun sadece 20 milyon tonunun buğday olduğunu vurguladı.

"Bu oran dünyadaki talebin sadece yüzde sıfır virgül beşini karşılıyor" diye konuştu. Rus lider, Moskova'ya yönelik yaptırımların küresel gıda krizini daha da tırmandıracağını belirtti. Yeni yaptırım hazırlığında olan Batı'yı uyardı.

"Yaptırımlar gübre fiyatlarını artırır, hasatın azalmasına yol açar ve bu da tahıl fiyatlarını tırmandırır" diye konuştu.

Gıda krizi göçü artırıyor

 

Ukrayna savaşı küresel ekonomiyi krize sürüklüyor

 

Putin böyle seslendi: Tahıl krizini çözmeye hazırız!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.05 Haziran 2022 13:45

    İYİ NİYETLİ SÖZLER SÖYLEMLER/GİRİŞİMLER SAVAŞI BAŞLATMAZ/BİTİRİR, KÖTÜ SÖYLEMLER SAVAŞI BAŞLATIR/ARTTIRIR