BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin'den kendine ömür boyu dokunulmazlık armağanı----

Putin'den kendine ömür boyu dokunulmazlık armağanı

Putin'den kendine ömür boyu dokunulmazlık armağanı
22 Aralık 2020 - 22:46 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yalnızca ülkesinde değil dünya genelinde de çok tartışılan 'dokunulmazlık' yasasını imzaladı. Yasa devlet başkanlarına görevden ayrıldıktan sonra da ömür boyu dokunulmazlık sağlıyor

Rusya'da kabul edilen ve internette yayınlanan yasa, eski devlet başkanları ve ailelerine hayatları boyunca işledikleri suçların soruşturulmasına karşı dokunulmazlık sağlıyor.

Çok tartışılan yasaya göre; eski devlet başkanları ve aileleri arama ya da gözaltının yanı sıra polis sorgusu ya da soruşturmasından da muaf tutulacak.

AFP'nin haberine göre; söz konusu yasa, geçen yaz referandumla onaylanan ve Putin'in 2036'ya kadar başkan olarak kalmasının önünü açan anayasa değişikliğinin bir parçasını oluşturuyor.

Bu tasarı yasalaşmadan önce eski devlet başkanları sadece görev süresince işledikleri suçların kovuşturulmasından muaf tutuluyordu.

FEDERASYON KONSEYİ'NDE KOLTUK

Bu yasayla eski bir devlet başkanının vatana ihanet ve başkaca ağır suçlar işlediği Yüksek Mahkeme tarafından onaylanması halinde dokunulmazlığı kaldırılabiliyor.

Fakat Putin'in bugün imzaladığı yasa, ek olarak eski devlet başkanlarına Federasyon Konseyi ya da Senato'da ömür boyu temsiliyet hakkı sağlıyor. Bu pozisyon da görevden ayrıldıktan sonra da dokunulmazlıklarının sürmesi anlamına geliyor.

Bu yasanın onaylanmaması nedeniyle geçen ay Rusya'da Putin'in sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılacağı iddiaları ortaya atılmıştı. Fakat Kremlin söz konusu iddiaları yalanladı.

Putin'den Navalni sorusuna şok yanıt: Eğer isteseydim ölmüştü

Putin'den ekonomi yönetimine sert eleştiriler

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)