BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Putin'den ekonomik suçlara enflasyon güncellemesi----

Putin'den ekonomik suçlara enflasyon güncellemesi

 Putin'den ekonomik suçlara enflasyon güncellemesi
07 Nisan 2024 - 18:13 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin, bazı ekonomik suç maddelerinde zarar miktarının sınırlarını yükseltmeyi öngören teklifi onayladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ekonomik suçlarda belirli zarar miktarlarını artıran ve bu suçlamalar için sorumluluğun idari düzeyden cezai düzeye geçişini sağlayan bir yasayı imzaladı. İlgili belge, resmi yasal metinlerin yayımlandığı web sitesinde yer aldı.

“Yeni İnsanlar” partisi lideri ve yasanın kabul edilmesini öneren Aleksey Nechaev, bazı ekonomik suç maddelerinde zarar miktarının zaten yüzde 80 oranında enflasyona uğradığını ve bu nedenle zararın verdiği hasara karşılık gelmediğini belirtti. Ona göre, daha fazla ihlali cezai yaptırımdan idari yaptırıma dönüştürmek, girişimciler için daha konforlu bir ortam yaratacak.

Yasa, önemli, büyük ve çok büyük zarar miktarlarının sınırlarını yükseltiyor. Özellikle, Rusya Federasyonu Ceza Kanunu’nun bir dizi maddesinde değişiklikler yapılıyor. Örneğin, “Bilerek yanlış bilgi verme” (170.2) maddesi kapsamında, büyük zarar miktarı 2,25 milyon rubleden 3,5 milyon rubleye, çok büyük zarar ise 9 milyon rubleden 13,5 milyon rubleye yükseltiliyor.

“Dolandırıcılık” (159) maddesi altında, önemli zarar miktarı 10 bin rubleden 250 bin rubleye, büyük zarar 3 milyon rubleden 4,5 milyon rubleye, çok büyük zarar ise 12 milyon rubleden 18 milyon rubleye çıkarılıyor.

“Tüketici kredileri sağlama faaliyetlerinde yasa dışı eylemler” (171.5) maddesi kapsamında, bir mali yıl içinde toplamda 4,5 milyon rubleden fazla gizlenmiş para miktarı büyük zarar olarak kabul ediliyor.

“Rekabeti kısıtlama” (178) maddesi altında, büyük gelir miktarı 50 milyon rubleden 80 milyon rubleye, çok büyük gelir ise 250 milyon rubleden 390 milyon rubleye çıkarılıyor. Büyük zarar miktarı 10 milyon rubleden 16 milyon rubleye, çok büyük zarar ise 30 milyon rubleden 47 milyon rubleye yükseltiliyor.

Putin imzaladı: Rusya’da 150 bin vatandaş askerliğe çağrılacak

Putin'den F-16 tehdidi!

ABD’nin Rusya’dan gübre ithalatı maksimum seviyeye ulaştı

Telefon dolandırıcıları Rusya'da da iş başında!

Rusya'da sel felaketi: Binlerce ev sular altında kaldı!

Rusya'dan Macron'a: Saldırının sponsoru ve suç ortağı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)