BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTelefon dolandırıcıları Rusya'da da iş başında!----

Telefon dolandırıcıları Rusya'da da iş başında!

Telefon dolandırıcıları Rusya'da da iş başında!
07 Nisan 2024 - 18:02 www.finansgundem.com

Rusya’da telefon dolandırıcıları bir kadını 74 milyon ruble (800 bin dolar) dolandırdı.

Telefon dolandırıcıları Türkiye'nin yanı sıra Rusya'da da kamuya karşı büyük sorun oldu.

Dolandırıcılar, bir kadından bir ay içinde mesajlaşma uygulaması üzerinden 74 milyon ruble (800 bin dolar) dolandırdı. Moskova Savcılığı’nın Telegram kanalında yapılan açıklamaya göre, banka ve güvenlik güçleri çalışanı gibi davranarak kadını kandırdılar.

Suçlular, mesajlaşma uygulaması üzerinden kadınla iletişim kurarak kendilerini banka ve güvenlik güçleri çalışanları olarak tanıttılar ve kadının hesaplarının dolandırıcılık faaliyetlerine maruz kaldığını, hesapların “yeniden aktive edilmesi” gerektiğini belirttiler. Dolandırıcılar, bu “işlem” için kadının ödeme yeteneğini sürekli olarak nakit para yatırarak belirli hesaplara ATM üzerinden kanıtlaması gerektiğini söylediler.

Kadın, dolandırıcılara inanarak, tüm parayı hesaplardan çekti, tanıdıklarından borç aldı, kredi çekti ve birkaç gün içinde farklı bankalarda dolandırıcılara para transfer etti “ödeme yeteneğini kanıtlamak” amacıyla. Tüm bu süre boyunca dolandırıcılar, kadınla iletişimde kalarak tüm paranın yakında iade edileceğini vaat ettiler.

Sonuç olarak, kadın dolandırıcılara 74,6 milyon rubleden fazla para transfer etti. Gagarin Bölge Savcılığı’nın talebi üzerine, paraların transfer edildiği hesaplar üzerine bloke konuldu. Suç eylemlerine karışan kişilerin tespiti, savcılık kontrolünde.

Hatırlatma: Bilinmeyen kişilerin telefon talimatlarını asla takip etmeyin. Banka çalışanları ve güvenlik güçleri, vatandaşlardan paralarını güya güvenli hesaplara transfer etmelerini ya da kuryeler aracılığıyla teslim etmelerini asla istemez.

Yetkililer, hesaptan para çalınma girişimi, kredi alma ihtiyacı veya “belirli hesaplara” para transferi gerektiği konusunda bilgilendirme yapıldığında konuşmayı sonlandırıp doğrudan bankayı arayarak bilgi almanız gerektiğini hatırlattıyor.(gazetemru)

80 milyonluk dolandırıcılık yapan zabıt kâtibine 144 yıl talebi

 

Dolandırıcıların yeni hedefi emekli promosyonu: 2 yöntem kullanılıyor!

 

Avukatlardan 'dolandırıcılık' isyanı: Mağduruz!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)