BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiPutin'den büyüme yorumu----

Putin'den büyüme yorumu

Putin'den büyüme yorumu
07 Aralık 2023 - 15:28 www.finansgundem.com

Putin, Rusya'nın gayrisafi yurtiçi hasılasının (GSYH) bu yıl %3,5 büyüyeceğini ve ekonominin 2022'deki %2,1'lik daralmadan toparlanacağını söyledi.

Rusya'nın ihracat odaklı ekonomisi, Batı'nın 2022 başlarında Ukrayna'ya asker göndermesinin ardından Rusya'yı kapsamlı yaptırımlarla cezalandırmaya ve izole etmeye çalıştığında Moskova'nın ya da düşmanlarının beklediğinden daha dirençli olduğunu kanıtladı.

Moskova'da düzenlenen "Russia Calling" iş forumunda konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Bugün GSYİH, Batı'nın yaptırım saldırısı öncesine kıyasla daha yüksek. Bu yıl için GSYH'nin en az %3,5 oranında artması bekleniyor" dedi.

Putin, Rus ekonomisinin ve devlet maliyesinin sağlığını övdü ve Batı'nın yaptırımlarını anlamlı bir darbe indiremeyen bir saldırı olarak nitelendirdi.

Putin, "Batı finans sistemi açıkça teknolojik olarak eskimiş hale geliyor. Çok uzun zamandır defne üzerinde dinleniyor, tekellere ve ayrıcalıklara alıştı, gerçek alternatiflerin yokluğuna, hiçbir şeyi değiştirmeme alışkanlığına, arkaik hale geldi" diye konuştu

Mishustin: Rus ekonomisi %3 oranında büyüyecek

 

Çin'in Rusya ile ticaret hacmi 200 milyar doları aştı

 

Mevduat faizi yükseldi, Ruslar bankalara koştu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)