BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin'den Amerikalı kadın gazeteciye judo daveti----

Putin'den Amerikalı kadın gazeteciye judo daveti

Putin'den Amerikalı kadın gazeteciye judo daveti
07 Haziran 2019 - 07:19 www.finansgundem.com

St. Petersburg'daki Uluslararası Ekonomik Forumu'nda Rusya lideri Putin ile ABD'li kadın gazeteci arasındaki diyalog dikkat çekti

23'üncü St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu dün başlarken, gözler Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dünyanın her yerinden gelen yabancı yatırımcı ve fon yöneticileri ile yaptığı toplantıdaydı. Putin'in forumu izleyen gazetecilerden ABD'li kadın gazeteci Rosalind Mathieson'a judo daveti toplantıya damgasını vurdu. 

Resmi gazete Rossiyskaya Gazeta, masada oturan 40 civarında yabancı konuğun, Arap ülkelerinden Almanya'ya, tüm dünyada 15 trilyon dolarlık yatırımı ve fonları yöneten isimler olduğunun altını çizdi. Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak da Putin’in toplantısına katılan yabancı iş dünyası temsilcileri arasına yer aldı.Rusya Doğrudan Yatırım Fonu tarafından organize edilen iş yemeği şeklindeki buluşmada Putin, yabancı yatırımcıları Rusya’nın “ulusal projeleri”ne katılmaya davet etti. Putin, “En elverişli şartlarda gelin yatırım yapın, siz de kazanın biz de kazançlı çıkalım” dedi.

Putin ülkede ekonomik durumun hızla iyiye gittiğini, ocak-nisan döneminde 683 milyar bütçe fazlası olduğunu, 1 Nisan itibarıyla dış ticaret fazlasının 45,5 milyar doları bulduğunu, ulusal rezervlerin 500 milyar dolara yaklaştığını hatırlattı.

Ekonominin geçen yıl yüzde 2,3 büyüdüğünü söyleyen Rus lideri bunun 2012’den beri en iyi sonuç olduğunu vurguladı.

Putin, dünyanın en büyük beş ekonomisi arasında girme hedefine bağlı olduklarını da teyit etti.

Putin “Doing Business” raporunda Rusya’nın 121. sıradam 31. sıraya kadar çıkmasını da yabancılar için önemli bir teşvik unsuru olarak gösterdi.

Rus lider, ülke bütçesinin 40 dolarlık ham petrol fiyatıyla denk hale geldiğini, bu nedenle çok yüksek petrol fiyatı beklentilerinin olmadığını, 60-65 dolarlık fiyatın Rusya için ideal sayıldığını söyledi.

ABD'li kadın gazeteciye judo daveti

Bu arada Rusya lideri Vladimir Putin, kendisiyle boks ringinde karşı karşıya gelmekten bahseden ABD’li kadın gazeteciyi esprili bir şekilde judo sahasına davet etti. Rus lider şu uyarıyı yapmayı da ihmal etmedi: "Ancak sizi temin ederim ki judoda size karşı avantajlı olacağım."

Putin ile St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu (SPIEF) kapsamında bir araya geldiği uluslararası gazetecilerinden biri arasında gündemle pek ilgisi olmayan bir diyalog yaşandı.

Sputnik'in aktardığına göre, Bloomberg haber ajansında çalışan ABD’li kadın gazeteci Rosalind Mathieson, Tay boksu yaptığını söyledikten sonra, "Buna rağmen boks ringinde sizin karşınıza çıkmaya cesaret edebileceğime emin değilim" dedi.

Judoda siyah kuşak sahibi olan Putin gazetecinin bu sözleri karşısında, "Hepsinden önce sizinle sizinle boks ringinde karşı karşıya gelmeyi kabul etmezdim" dedi ve ekledi:

"Bunun nedeni bir kadın olmanız değil. Herkesin kendi alanında kalması gerektiğine inandığım için bunu yapmazdım. Zira ben hiçbir zaman boks yapmadım."

Rusya lideri şöyle devam etti: "Fakat isterseniz sizi her zaman tatami’ye (judo yapılan saha) beklerim, sizinle orada çalışmaya hazırım. Ancak sizi temin ederim ki judoda size karşı avantajlı olacağım."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)