BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin Rusların Noel bayramını kutladı----

Putin Rusların Noel bayramını kutladı

Putin Rusların Noel bayramını kutladı
07 Ocak 2023 - 13:30 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rus vatandaşların Noel bayramını kutladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ortodoks Noel bayramında tüm Rus vatandaşlarının Noel’ini kutladı.

Kremlin resmi internet sayfasından paylaşılan Noel tebrik mesajında, Noel bayramının insanlara hayırlı işler ve özlemler için ilham verdiğinin altını çizen Rus lider, “Noel, toplumda merhamet, şefkat, nezaket ve adalet gibi kalıcı manevi değerler ve ahlaki kuralların korunmasına hizmet etmekte, Ortodoks Ruslarla birlikte diğer Hıristiyan mezhepleri de birlik içinde yaşamasına, tarihsel hafızayı koruyarak gençlerin eğitimine ve aile kurumunun güçlendirilmesine yardımcı oluyor” ifadelerini kullandı.

Putin, Ortodoks kiliselerinin Rusya’da etnik ve dinler arası barış ve uyumu korumaya birincil derecede önem verdiğini vurgularken, yardıma ihtiyacı olanlarla ilgilendiğini, aynı zamanda askeri operasyona katılan askerleri de desteklediğini kaydetti.

Böylesine büyük, çok yönlü, gerçekten münzevi bir hizmetin en içten saygıyı hak ettiğine dikkat çeken Putin, “Ortodoks Hıristiyanlara, İsa’nın Doğuşu bayramını kutlayan herkese sağlık, başarı ve mutluluk diliyorum” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Noel arifesinde dün gece Kremlin’deki Müjde Katedrali’ndeki bir ayine katılmıştı.

Noel Bayramı, Hristiyanlar tarafından her yıl 25 Aralık’ta kutlanırken, Hristiyanların Noel bayramı Ortodokslar tarafından 6 ve 7 Ocak günlerinde kutlanıyor.

Jülyen takvimine göre Hazreti İsa’nın doğum günü kabul edilen bu günlerde tüm dünya Ortodoksları gece ayinlerinde bir araya geliyor.

Putin, Ortodoksların Noel bayramı dolayısıyla Rusya Savunma Bakanlığına Ukrayna’da 6 Ocak saat 12.00’den itibaren 36 saatliğine ateşkes uygulanması talimatı vermişti.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 36 saatliğine ateşkes uygulanması talimatın vermesini, Rusya’nın Donbass’ta Ukrayna ordusunun ilerleyişini engellemesi için yapılan bir hamle olarak değerlendirmiş, ateşkese uymayacaklarını söylemişti.

Papa'dan Noel mesajı: Silahları susturun

 

Ortodoks Ukraynalılar Ruslara kızdı Noel'i Katoliklerle kutladı

 

Fener Rum Patrikhanesi'nde Noel ayini düzenlendi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)