BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin, gıda ambargosunu 1 yıl daha uzattı----

Putin, gıda ambargosunu 1 yıl daha uzattı

Putin, gıda ambargosunu 1 yıl daha uzattı
19 Eylül 2023 - 01:29 www.finansgundem.com

Rusya lideri Putin, ‘Rusya Federasyonu'nun güvenliğinin sağlanması amacıyla bazı özel ekonomik önlemlerin süresinin uzatılmasına ilişkin’ kararnameyi imzaladı. Batı'ya uygulanan gıda ambargosu bir yıl daha uzadı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ‘Rusya Federasyonu'nun güvenliğinin sağlanması amacıyla bazı özel ekonomik önlemlerin süresinin uzatılmasına ilişkin’ kararnameyi imzaladı.

Rusya lideri Putin, ‘Rusya Federasyonu'nun güvenliğinin sağlanması amacıyla bazı özel ekonomik önlemlerin süresinin uzatılmasına ilişkin’ kararnameyi imzaladı.

GIDA AMBARGOSU 2024'E UZADI

Söz konusu belge, Rusya karşıtı yaptırımları uygulayan veya destekleyen ülkelerden gelen ürünlerin tedarikine yönelik Rusya'nın gıda ambargosunun etkisini 2024 sonuna kadar uzatıyor.

İlgili kararname, hukuki bilgilerin resmi internet sitesinde yayınlandı ve imzalandığı tarihten itibaren yürürlüğe giriyor.

Gıda ürünlerine yönelik ambargo, 2014’te Kırım’ın Rusya’ya katılması nedeniyle Rusya'ya yaptırım uygulayan ya da söz konusu yaptırımları destekleyen ülkelere karşı devreye alınmıştı. Ambargo ilk önce ABD, AB ülkeleri, Avustralya, Norveç ve Kanada’ya karşı başlatmıştı. 2015 yılında ise Rusya karşıtı yaptırımlara katılan Arnavutluk, Karadağ, İzlanda, Lihtenştayn, 2016’da ise Ukrayna ambargo kapsamına alınmıştı. 2020 aralığında ise ambargo, AB’den ayrılan İngiltere’yi de kapsayacak şekilde genişletilmişti.

BM'nin gıda raporuna göre durum kötüye gidiyor

 

Rusya Tahıl Birliği Başkanı Arkadiy Zloçevskiy'den tahıl anlaşması yorumu

 

Rusya Tahıl Anlaşması'na dönme şartını açıkladı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)