BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemProf. Dr. Gönen: Aşılamayı Avrupa'dan bile önce bitirebiliriz----

Prof. Dr. Gönen: Aşılamayı Avrupa'dan bile önce bitirebiliriz

Prof. Dr. Gönen: Aşılamayı Avrupa'dan bile önce bitirebiliriz
13 Ocak 2021 - 14:07 www.finansgundem.com

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen, "Tüm nüfusun aşılanmasını Avrupa ülkelerinden bile önce bitirebiliriz" dedi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen, Türkiye'de yapılacak aşılama konusunda açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin aşılama konusunda dünyanın en iyi sistemine sahip ülkelerden biri olduğunu söyleyen Gönen, "Yeter ki aşılar gelsin. Bizim bu konudaki alt yapımız ve deneyimimiz çok iyi. Tüm nüfusun aşılanmasını Avrupa ülkelerinden bile önce bitirebiliriz" dedi.

TEDBİRLERE BİR SÜRE DAHA DEVAM EDİLMELİ

Korona virüs salgınında uygulanan kısıtlamaları da değerlendiren Prof. Dr. Gönen, "Son 10 gündür vaka sayılarında çok belirgin bir azalmanın olduğunu gözlemliyoruz. Bu ikinci pikte merkezimizde günlük 2 bine yakın PCR testi yapıyorduk ve pozitiflik oranı da yüzde 20'lerin üzerindeydi. Şu anda ilk başvuru polikliniğimize ortalama 350-400 müracaat oluyor ve testlerdeki pozitiflik oranı da yüzde 5'lere düştü. Hem müracaatta, testlerdeki pozitiflik oranlarında belirgin bir düşüş var. Ama yeni tespit edilen vaka sayısı, iyileşen vaka sayısının hala üzerinde. Onun için bu tedbirlere bir süre daha devam edilmesi gerektiği kanaatindeyim." dedi.

BAŞARIYLA BİTİREBİLİRİZ

Aşı konusunda Türkiye'nin çok deneyimli bir ülke olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Gönen, "Yeter ki aşılar gelsin. Sağlık Bakanlığı aile hekimlikleri, halk sağlığı ekipleri, özel, kamu, üniversite hastanelerinin hepsine aşı yapma yetkisi verdi. Biz de hazırlıklarımızı ona göre yapıyoruz. Aşılar geldikten sonra Avrupa ülkelerinden bile daha kısa sürede Türkiye genelinde bu süreci başarıyla bitirebiliriz" diye konuştu.

Ünlü iş adamı: "Bitcoin beş para etmez"

 

Vogue, Harris kapağını savundu

 

Kongre'ye saldıranlardan biri intihar etti

 

Yanlış şifre 220 milyon doları silecek!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)