BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemProf. Dr. Ahmet Ercan'dan şaşırtan açıklama: İnşallah deprem olur!----

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan şaşırtan açıklama: İnşallah deprem olur!

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan şaşırtan açıklama: İnşallah deprem olur!
13 Kasım 2023 - 13:43 www.finansgundem.com

Deprem bölgelerinin enerji potansiyelini değerlendirmesi gerektiğini vurgulayan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depremlerin, sadece sarsıntı değil aynı zamanda bir sıcaklık ve ışık bileşeni sunduğunu belirtti.


Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Van’da gerçekleştirilen bir jeotermal enerji projesini ziyaret etti. Prof. Dr. Ercan, deprem kuşağının enerji kaynaklarına ev sahipliği yaptığını vurgulayarak, deprem bölgelerinin bu enerjiyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

“DEPREMLER NEREDE ÇOKSA, YARADAN O ÜLKEYİ ÇOK SEVİYOR…”

Çaldıran’da 1976 ve onun öncesinde yıkıcı depremlerin olduğunu anlatan Prof. Dr. Ercan, şöyle konuştu:

“İşte bu domates, o depremin sonucunda çıktı. Yani bu Çaldıran kırığının bulunduğu yerde sıcak sular çıkmaya başladı. Bu sıcak suların yüzey sıcaklığı 40 derece, derindeki sıcaklığın ne kadar olduğu bilinmiyor ama belki 100- 110- 120 santigrat dereceye çıkabilir. Yine Çaldıran Türkiye’nin en soğuk yerlerinde biri ama Allah’ın bir hediyesi olarak, depremler nerede çoksa yaradan o ülkeyi çok seviyor demektir. Depremlerde bir sarsıntı bir sıcaklık bir de ışık bileşeni vardır. Hem orada elektrik enerjisi hem de sıcaklık enerjisi elde edersiniz. Şu anda da örnek bir şekilde Çaldıranlar bu çok büyük serayı kurmuşlar. Ve burada Türkiye’nin en soğuk yerinde gördüğünüz gibi en güzel mis gibi kokan domatesleri üretiyorlar. Yani bu Türkiye’nin her tarafına örnek olsun. Deprem olan her yeri elektrik santral olarak kullanalım ve aynı zamanda seracılık olarak kullanalım ve ülkemiz kalkınsın” dedi.

“HAYIR, İNŞALLAH DEPREM OLSUN Kİ…”

Sözlerine devam eden Prof. Dr. Ercan, “Deprem kuşağında olmamız bir nimettir. Bazıları ellerini kaldırıyorlar. ‘Hocam inşallah deprem olmaz.’ Hayır inşallah deprem olsun ki enerjiye kavuşsun. Önemli olan sağlam yerde sağlam ev yapmak, bu kadar basit. Yani diyorum, depremler Allah’ın nimettir. Ama onun değerini bilmemiz gerekiyor” dedi.

Burdur'da 4.4 büyüklüğünde deprem

 

Antalya'da 4.2 büyüklüğünde deprem!

 

Deprem bölgesinde KOBİ desteğine 30 bin başvuru

 

Ege denizinde deprem

 

Naci Görür'den bir uyarı daha: 7.2 büyüklüğünde deprem bekliyoruz!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.13 Kasım 2023 15:00

    İZMİR BALÇOVA VE NARLIDEREDE JEOTERMALLİ EVLER EMSALLERİNE GÖRE DAHA PAHALIDIR DAHA YÜKSEK FİYATLARA ALINIR SATILIR HEMEN DE MÜŞTERİ BULUR