BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPrigojin'in de içinde olduğu Wagner uçağı düştü----

Prigojin'in de içinde olduğu Wagner uçağı düştü

Prigojin'in de içinde olduğu Wagner uçağı düştü
23 Ağustos 2023 - 20:25 www.finansgundem.com

Wagner'in kurucusu Prigojin'in içinde bulunduğu özel uçak Tver bölgesinde düştü. Uçaktaki 10 kişinin de hayatını kaybettiği açıklandı

Rusya'nın başkenti Moskova yakınlarında, yolcu listesinde Moskova'ya karşı ayaklandıktan sonra Kremlin'le arası açılan Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeni Prigojin'in de olduğu özel uçak düştü.

Wagner Grubu'na ait RA-02795 kuyruk numaralı Embraer ERJ 135 uçağı Tver bölgesinde düştü. Uçak, başkent Moskova'dan St. Petersburg'a uçuyordu.

Neden düştüğüne dair henüz bir açıklama yapılmayan uçaktaki 10 kişinin tamamı yaşamını yitirdi.

Uçakta olduğu doğrulandı

Rus devlet haber ajansı TASS'ın Telegram kanalında verilen habere göre Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı, yolcu listesinde Wagner'in kurucusu ve lideri olan, bir zamanlar Putin'e yakınlığı sebebiyle "Kremlin'in Şefi" olarak da bilinen Prigojin'in de bulunduğunu bildirdi.

'Rus ordusu düşürdü' iddiaları

Wagner PMC'ye bağlı Telegram kanalı Gri Bölge, uçağın Bologovski bölgesindeki hava savunma sistemleri tarafından vurulduğunu iddia etti. Gri Bölge'nin paylaştığı mesajda "Videolardan birinde füze izler bulunuyor ve doğrudan görgü tanıkları bunu doğruluyor" denildi.

Wagner isyanı

Özel güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlayıp karşılık vermekle tehdit etmiş, Wagner savaşçıları Ukrayna'yı terk ederek sınırdaki Rostov bölgesine girmişti. Bu durum üzerine Federal Güvenlik Servisi (FSB), "silahlı isyan" suçlamasıyla ceza davası açmıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner'in isyanını "vatana ihanet" olarak nitelendirmişti. Prigojin, Moskova'ya gideceklerini açıklamış, Kremlin yönetimi ise ülkenin pek çok bölgesinde güvenlik önlemlerini artırmıştı. Yevgeniy Prigojin'in 24 Haziran'da, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun Rusya'da gerilimi azaltma önerisini kabul ettiği bildirilmişti. Prigojin, Rus kanı dökülmesinin sorumluluğunu anladıklarını ve konvoylarını geri çevirerek plana göre saha kamplarına geri döneceklerini açıklamıştı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Prigojin'e yönelik açılan ceza davasının kapanacağını belirterek, "isyancı liderin" Belarus'a gideceğini bildirmişti.

Beyaz Saray'dan Prigojin açıklaması: Teyit edilirse kimse şaşırmamalı

 

Şok 'Prigojin' iddiası: Ya suikast ya darbe!

 

Prigojin'i itibarsızlaştırma operasyonu

 

Prigojin: Amacımız Wagner'in yok edilmesini önlemekti

 

Nijer'de darbeciler, Wagner'den yardım istedi iddiası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)