BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPrigojin'i itibarsızlaştırma operasyonu----

Prigojin'i itibarsızlaştırma operasyonu

Prigojin'i itibarsızlaştırma operasyonu
16 Temmuz 2023 - 10:29 www.finansgundem.com

Wagner'in lideri Prigojin'in Belarus'ta çekildiği tahmin edilen bir fotoğrafı sosyal medyaya sızdırılarak gündem oluşturdu.

Moskova yönetimine başkaldıran paralı asker grubu Wagner’in lideri Yevgeni Prigojin’in Belarus’ta çekildiği tahmin edilen fotoğrafı olay yarattı. Sosyal medyada yayınlanan fotoğrafla Prigojin’in itibarına gölge düştüğü konuşuluyor.

Paralı asker grubunu kısa süreli olarak  savaştan çeken ve Moskova’ya doğru ilerleyerek bölgede büyük bir gerilim yaratan Prigojin, daha sonra bu fikrinden vazgeçmiş ve Belarus lideri Lukaşenko’nun da arabuluculuk çabaları sonucunda Belarus’a yerleşme kararı almıştı. Putin’in iktidarını ve uluslararası kamuoyundaki imajını sarsan bu girişim sonrasında Prigojin gözden kaybolurken, önceki gün sosyal medya platformlarında paylaşılan bir görüntü gündem oldu.

Rusya’da yoğun olarak kullanılan sosyal medya platformu Telegram’da paylaşılan fotoğrafta, Prigojin’in bir çadırda iç çamaşırıyla bir yatakta oturduğu görülüyor. Uluslararası medya kuruluşları bu fotoğrafı, “Prigojin’i karalama kampanyasının bir parçası” olarak yorumlarken Rusya’da da Prigojin’in lüks konutları ve servetiyle birlikte Wagner’e de el konulmaya devam ediliyor.

Prigojin’in Belarus’ta bir askeri kampta yaşamaya devam ettiği iddia edilirken, Wagner’in liderinin Osipoviçi askeri kampında bulunduğu öne sürüldü.

WAGNER’İN BAŞINA YENİ BİR İSİM GETİRİLDİ

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner’in başına ise bir isim atama kararı aldı. Putin, Wagner’in kurucularından olan Andrei Troshev’i kurumun başına getirdi.

Rusya’da birçok üst düzey görev üstlenen Troshev, Suriye’de devlet başkanı Beşar Esad’ın askerlerine destek veren askeri güçleri yönetiyordu. Suriye’nin Deyrizor bölgesinde aktif olarak görev alan Troshev ayrıca Afganistan ve Çeçenistan’da da görev üstlenmişti. (Sözcü)

Lukaşenko, Prigojin'in Belarus'ta olduğunu açıkladı

 

Prigojin: Amacımız Wagner'in yok edilmesini önlemekti

 

Wagner isyanı bitti! Lukaşenko: Prigojin gerilimi azaltma önerisini kabul etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)