BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPrigojin'den Putin'e sert yanıt: Hata yaptı!----

Prigojin'den Putin'e sert yanıt: Hata yaptı!

Prigojin'den Putin'e sert yanıt: Hata yaptı!
24 Haziran 2023 - 13:21 www.finansgundem.com

Rusya lideri Putin'in televizyonda yayınlanan Wagner savaşçılarına yönelik teslim ol çağrısına, Wagner ordusunun lideri Prigojin sert bir yanıt verdi.


Rus ordusuna karşı ayaklanma başlatan ve hedeflerinin Moskova’ya ilerleyerek askeri liderliği ele geçirmek olduğunu söyleyen paralı asker grubu Wagner’in lideri Yevgeni Prigojin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sert açıklamalarına Kremlin’i açıkça hedef alarak yanıt verdi.

Putin, bugün televizyonda yayınlanan ulusa sesleniş konuşmasında, “Bu halkımıza bir darbedir. Sırtımızdan bıçaklandık ve bunun cezasını vereceğiz” dedi. Putin, ayaklanan Wagner savaşçılarına teslim olma çağrısı da yaptı.

Ukrayna işgalinde Rus liderin desteğini alan Wagner’in “Putin’in aşçısı” olarak tanınan lideri Prigojin ise, bu açıklamaya çok sert yanıt verdi. Kendisinin ve askerlerinin Putin’in emriyle hareket edip silah bırakmayacağını kaydeden Prigojin, “Ülkemizin artık yolsuzluk, yalanlar ve bürokrasiyle yaşamasını istemiyoruz” diye konuştu.

Putin’in kendisini ihanetle suçlayarak hata yaptığını kaydeden Prigojin, geri adım atmayacakları mesajı verdi. Prigojin, “Hiçbir Wagner savaşçısı kendisini suçlu görerek devlet başkanı veya FSB’nin talebiyle teslim olmak niyetinde değil” dedi. (Sözcü)

Putin, Lukashenko'ya telefonda bilgi verdi

 

Putin: hainler cezalandırılacak

 

Kremlin: İsyana karşılık vermek için alınan önlemler Putin'e sunuldu

 

Wagner krizinde dakika dakika gelişmeler

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)