BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPrens Salman gücünü artırıyor----

Prens Salman gücünü artırıyor

Prens Salman gücünü artırıyor
28 Şubat 2018 - 12:34 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan'da ordu ve kabinedeki üst düzey atamalarının Veliaht Prens Muhammed'i güçlendirdiği düşünülüyor

Suudi Arabistan'da yapılan kabine değişikliği ve atamalarla kuvvet komutanlarından bazıları görevden alınırken, çalışma bakan yardımcılığına bir kadın getirildi. Değişikliklerin Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın otoritesini güçlendirdiği düşünülüyor. Pazartesi günü geç saatlerde açıklanan atamalarla genelkurmay başkanı, hava savunma ve kara kuvvetleri komutanları, üst düzey savunma ve içişleri bakanlığı yetkilileri görevden alındı. Çalışma bakan yardımcılığına da Tamadur bint Youssef el Ramah getirildi. Suudi Arabistan'da kadınların üst düzey kamu görevlerine atanması ender görülüyor. Kral Salman'ın yerini alması beklenen 32 yaşındaki veliaht prens, üç yıl önce isminin ilk defa duyulmasından bu yana taht için rakiplerini devre dışı bıraktı. Suudi Arabistan'ın petrol ihracatına bağımlılığını azaltacak, istihdamı artıracak ve günlük hayattaki muhafazakar kısıtlamaları azaltacak politikalardan yana olduğunu gösterdi.

Muhammed bin Salman, güvenlik teşkilatlarının başında bulunan rakipleri prens Miteb bin Abdullah ve kuzeni Muhammed bin Nayef'i geçen yıl devre dışı bıraktı. Ardından ülkenin ekonomi ve siyaset alanındaki çok sayıda varlıklı ve seçkin isim, yolsuzlukla mücadele olarak açıklanan bir operasyon kapsamında haftalarca gözaltında tutuldu. Kral Salman'ın imzaladığı, ordu ve hükümetteki değişiklikler hakkındaki kararnamede, gerekçe gösterilmedi. Analistler, kadro değişikliklerini Suudi Arabistan'ın üç yıldır Yemen'deki İran yanlısı silahlı Husi militanlarına karşı sürdürdüğü askeri operasyonla doğrudan bağlantılı görmüyorlar. Ancak ordudaki kilit görevlere Prens Muhammed'e yakın kişilerin geldiği görüşünü belirten analistler, veliahtın yakında ABD ve Avrupa ülkelerine yapacağı ziyaretler sırasında Yemen sorununun hâla çözümden uzak olmasından kaygı duyan müttefiklerinin sorularına muhatap olabileceğini söylüyorlar. İngiltere'deki güvenlik araştırma kuruluşu RUSI'de araştırmacı olan Michael Stephens, Yemen'deki mücadele nedeniyle ortaya çıkan insani krize dikkat çekerek, şöyle konuştu: "(Prens Muhahmed) bundan sorumlu en üst düzey kişiler hakkında gerekeni yaptığını... söyleyebilecek. Ancak bu yapılan değişiklikler yüzünden ordunun daha iyi bir performans gösterebileceği konusunda güven veremez."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)