BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinPrens Harry'ye yargıdan iyi haber----

Prens Harry'ye yargıdan iyi haber

Prens Harry'ye yargıdan iyi haber
12 Kasım 2023 - 09:46 www.finansgundem.com

Daily Mail'ın yayıncısına dava açan Prens Harry'ye yargıdan iyi haber geldi. Yargıç Nicklin, ANL'in "konuyla ilgili gerçekleri" gizlediğini ortaya koymada davadaki 7 kişinin de "gerçek bir şansı" olduğunu belirtti.


Prens Harry, Daily Mail'ın yayıncısına karşı yürüttüğü hukuk mücadelesini sürdürme hakkı kazandı.

Sussex Dükü, aralarında Sör Elton John ve Clarendon Baronesi Lawrence'ın da yer aldığı isimlerle birlikte Associated Newspapers Limited'a (ANL) dava açan 7 tanınmış kişiden biri.

Yayıncıya suçlamalar yönelten diğer kişiler de David Furnish, Sadie Frost, Liz Hurley ve Sör Simon Hughes.

Bu kişiler gazeteyi yasadışı yollarla bilgi toplamak ya da toplanması talimatını vermekle suçlarken, ANL bunu "kesinlikle" reddediyor.

İddialar arasında başkalarının evine ve arabasına dinleme cihazları yerleştirmesi için özel dedektifler tutmak, hileli yollarla tıbbi ve mali bilgileri temin etmek ve telefon konuşmalarına erişip dinlemek yer alıyor.

Cuma günü verdiği kararda Yargıç Nicklin, ANL'in "davacıların hiçbirinin iddialarına 'yıkıcı bir darbe' indiremediğini" söyledi.

Yargıç şöyle devam etti:

Herhangi bir zamanaşımı savunmasının adil çözümü... duruşmayı beklemek zorunda.

95 sayfalık kararında Yargıç Nicklin, ANL'in "konuyla ilgili gerçekleri" gizlediğini ortaya koymada davadaki 7 kişinin de "gerçek bir şansı" olduğunu ve bu gerçeklerin yayıncıya daha önce dava açmalarını sağlayacabileceğini belirtti.

Dava açan 7 kişi yaptıkları açıklamada karardan "memnuniyet duyduklarını" belirterek şöyle dedi:

Duruşmada gerçeği ortaya çıkarma ve Associated Newspapers'taki sorumluların tamamen hesap vermesini sağlama niyetindeyiz.

Davanın mahkemeye taşınmasının finansal sonuçları hakkında The Independent'a konuşan, özel hayatın gizliliği alanında uzman avukat Philippa Dempster "2015'e kadar uzanan telefon hackleme iddialarında, kayıtlardaki en yüksek tazminat cezaları en az 200 bin sterlin (yaklaşık 7 milyon TL) civarında" dedi.

Mevcut davalarda 7 davacı olduğu düşünüldüğünde, yalnızca tazminat ödemesi yaklaşık 1,5 milyon sterline (yaklaşık 52 milyon TL) varabilir.

Davanın mahkemeye taşınması halinde her iki tarafın da masraflarının bu tutarı aşması muhtemel. Dolayısıyla iddiaların kabul edilmesi halinde, Associated Newspapers'ın tazminat ve masraflardaki nihai faturası rahatlıkla 4-5 milyon sterlin (yaklaşık 140-175 milyon TL) civarında olabilir.

Bu durum, 6 yıllık zamanaşımı süresinin ötesine uzanan haberlerle ilgili gazetelere karşı benzer iddiaları olduğunu düşünen başkalarını da özel hayatın gizliliği davaları açmaya teşvik edebilir.

Dük, martta Kraliyet Adalet Sarayı'nda görülen duruşmaya sürpriz bir şekilde katılmış, avukatı David Sherborne ise dava açanların ANL'in "kesin inkarlarına" inanarak "yanılgıya düşürüldüğünü" savunmuştu.

Öldürülen Stephen Lawrence'ın annesi Barones Doreen Lawrence tanık olarak verdiği ifadede, onların "kötü değil iyi kişiler" olduğuna inanarak Daily Mail tarafından "aptal yerine konduğunu" hissettiğini söylemişti.

Associated Newspapers iddiaları şiddetle reddederken, Kral'ın Danışmanı (King's Counsel/KC) Adrian Beltrami, kamuoyunca tanınmış kişilerin iddialarının muhtemel bir dayanağı olup olmadığını Ekim 2016'dan önce öğrenmek için "gereken özeni" göstermiş olabileceğini savunuyor.
Avukat, şirkete karşı açılan davanın "başarıya ulaşmada gerçek bir şansı olmadığını" ve yasal zamanaşımı süresi kapsamında "düştüğünü" belirtiyor.

Ön duruşmada yayıncı, aleyhindeki yasal itirazların "çok geç" öne sürüldüğünü savunarak yargıçtan duruşma yapmadan kendi lehine karar vermesini talep etmişti.

Öte yandan Yargıç Nicklin iddiaların sürdürülebileceğine hükmederek daha sonraki bir tarihte duruşma yapılmasının yolunu açtı.

Davanın tam bir duruşmaya dönüşmesinin önünü açan bu kararı, basında reform yapılması için kampanya yürüten Hacked Off grubunun yöneticisi olan oyuncu Hugh Grant memnuniyetle karşıladı.

Grant şöyle diyor:

Bu karar Daily Mail'a ciddi bir darbe ve basındaki yasadışı uygulama iddialarıyla ilgili gerçeklerin ortaya çıkmasını isteyen herkes için harika bir haber.

Bu dava Harry'nin Kraliyet Ailesi'nden ayrıldığından bu yana açtığı 6 yasal mücadeleden biriyken, medeni hukuk davaları arasında kişisel güvenliğinin sağlanmasıyla ilgili Birleşik Krallık İçişleri Bakanlığı'na karşı yürüttüğü hukuk mücadelesi de yer alıyor.

The Sun ve artık kapanan News of the World'ün yayıncısı NGN'e yasadışı yollarla bilgi toplama gerekçesiyle oyuncu Hugh Grant'le birlikte dava açan Sussex Dükü, bunların yanı sıra Daily Mirror, Sunday Mirror ve Sunday People'ın yayıncısı MGN'den tazminat talep ediyor.

39 yaşındaki Prens Harry, kendisi ve ailesinin Birleşik Krallık'ta (BK) kaldığı dönemdeki güvenlik ayarlamalarına ilişkin BK İçişleri Bakanlığı'na da iki dava açmıştı. Bu davadan önce, Şubat 2020'de, Prens Harry ülkeyi ziyaret ettiğinde kendisine kişisel koruma amacıyla artık "aynı derecede" güvenlik sağlanmayacağına karar verilmişti.

Sussex Dükü, BK İçişleri Bakanlığı'yla hukuki mücadelesini konu alan ve Şubat 2022'de Mail on Sunday'de yayımlanan bir yazı nedeniyle de ANL'e dava açmıştı.

Prens Harry, kraliyet unvanına veda etti!

 

Prens Harry ve eşine ağır itham: Lanet olası dolandırıcılar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)