BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPowell'dan piyasalara QE müjdesi----

Powell'dan piyasalara QE müjdesi

Powell'dan piyasalara QE müjdesi
04 Kasım 2013 - 22:36 www.finansgundem.com

Fed Guvernörü Jerome Powell merkez bankasının tahvil alım programının kısaltılacağı tarihin belli olmadığını söyledi

Fed Guvernörü Jerome Powell, merkez bankasının muhtemelen bir süre daha aşırı genişlemeci politikasına devam edeceğini ve 85 milyar dolarlık aylık tahvil alım programının azaltılacağı tarihin net olmadığını söyledi.
Powell, "ABD'deki para politikası bir süre daha aşırı genişlemeci olarak devam edecek gibi görünüyor, alımların hızını azaltma zamanı da belirsiz ve ekonomik değişimlere dayanıyor" dedi.
Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) geçtiğimiz hafta, ABD'de istihdamın istikrarlı bir kazanç yakaladığına dair işaretler görülene kadar tahvil alımları devam ettireceğini yineledi. Bir sonraki istihdam verileri 8 Kasım'da açıklanacak.
Powell "Genişlemeci politikaları sonlandıracağımızda, hatta azaltma zamanı geldiğinde bile bizden şeffaf olmamız ve adım adım ilerlememizin beklenmesi oldukça normal" ifadelerini kullandı.
Powell ayrıca, ABD merkez bankasının rekor düzeydeki parasal teşvikleri azaltarak sonlandırdığında gelişen piyasa ekonomilerinin zarar görmeyebileceğini de sözlerine ekledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)