BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiPowell'dan kritik faiz açıklaması----

Powell'dan kritik faiz açıklaması

Powell'dan kritik faiz açıklaması
02 Mart 2022 - 16:38 www.finansgundem.com

FED Başkanı Powell, ekonominin durumu ve Rusya-Ukrayna Savaşı'nın yanı sıra faiz artırımı konusunda kritik açıklamalarda bulundu.

Amerikan Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, Mart ayında faiz artırımı için uygun koşulların oluştuğunu düşünüyor.

ABD Temsilciler Meclisi'nin Finansal Hizmetler Komitesi'ndeki sunumunda Powell konu hakkında "Fed elindeki araçları yüksek enflasyonun kalıcı hale gelmemesi ve uzun vadeli büyüme ile sağlam bir işgücü piyasasını teşvik etmek için kullanacak" dedi.

Powell, ekonominin geçen yıl aşılamanın, normalleşmenin, maliye ve para politikası desteği ile işletmelerin sağlıklı finansal durumlarının etkisiyle güçlü bir hızla genişlediğini belirterek, Omicron varyantının hızlı yayılmasının bu yılın başında ekonomik faaliyette bir miktar yavaşlamaya yol açtığını ancak ocak ayı ortasından bu yana vakaların keskin bir şekilde düşmesiyle yavaşlamanın kısa sürdüğünü kaydetti.

FED Başkanı, ayrıca Rusya'nın Ukrayna'yı işgali hakkında da konuştu. Powell, işgalin ABD ekonomisi üzerinde yüksek belirsizlik oluşturduğunu belirtirken, FED'in durumu yakından takip ettiğini söyledi.

Önce faiz sonra bilanço küçültme

Faiz artışı sürecinin başlamasından sonra bilançoyu düşürmeye başlayacaklarını söyleyen Powell, sözlerine şöyle devam etti:

"FED bu yıl boyunca, tedarik sorunları gevşerse ve talep ılımlılaşırsa enflasyonun düşmesini bekliyor. Ancak yüksek enflasyon riski hala devam ediyor ve bu konuda dikkatli olacağız."

ABD istihdam piyasalarının aşırı sıkı olduğunu belirten Powell, ücretlerin, birçok yılın en hızlı temposunda arttığını söyledi.

ABD'de özel sektör istihdamı beklentilerin üzerinde arttı

 

ECB'den kritik açıklama! Resesyon beklemiyoruz

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş03 Mart 2022 04:37

    biz izleyiciyiz siz ne dersiniz biz ok diyoruz.

  • Faize hayır02 Mart 2022 21:25

    Abi biz kur korumalı yapıyoruz sende yap.

  • Dolar.....02 Mart 2022 21:00

    Dunya karma karışık. Fed faiz artırınca sanırım ABD nin şirketleri rekabet konusunda zayıf kalacak. Çünkü dolar para birimi faiz artışı sonrası dunyada diğer para birimlerine göre değerlenecek. Diğer ulkeler piyasalara ticaret konusunda ucuz ürünler sunmuş olacaklar

  • Bik02 Mart 2022 18:32

    FED nihayet mart ayında faiz artışına başlıyor. Ukrayna'nın işgali, 25 baz mı yoksa 50 baz mı artış geleceğini belirsiz bırakıyor.

  • AhmetK02 Mart 2022 17:11

    Arttır arttırcam diye dşye bıktırdınuz. Arttırın bakalım. Dunyanın anasını siyası olarak belledinşz, ekonomik olarakta sallayın. Yalandan savas gerılımı olustur, petrol ve lng den parayı bul. Teksas eyaletı biden la gurur duyuyordur