BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarPowell: Kripto paralar yasaklanmamalı, ama...----

Powell: Kripto paralar yasaklanmamalı, ama...

Powell: Kripto paralar yasaklanmamalı, ama...
01 Ekim 2021 - 08:07 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Jerome Powell, Fed'in kripto paraları yasaklamak gibi bir niyetinin olmadığını söyledi. Powel stabil coinlerin ise daha fazla denetime ve gözleme ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Fed Başkanı Jerome Powell, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde açıklamalarda bulundu. Burada yaptıı konuşmada Fed'in kripto paraları yasaklama niyetinin olmadığını belirten Powell, stabil coinlerin daha fazla gözetim ve denetime ihtiyacı olduğunu söyledi.

Hürriyet'in haberine göre Powell kripto paraların kullanımını yasaklama veya sınırlama niyetleri olup olmadığı yönündeki soruya ise, "Hayır, onları yasaklama niyetim yok" yanıtını verdi.

Powell, stabilkoinleri ise para piyasası ve banka mevduatları ile karşılaştırdı ve "Stabil coninler düzenleyici çerçevenin dışında kalmış durumdalar ve bunların denetlenmeleri, düzenlenmeleri uygun olur" ifadelerin kullandı.

ÇİN KRİPTO PARA İŞLEMLERİNİ YASA DIŞI İLAN ETMİŞTİ

Çin Merkez Bankası ve Kamu Güvenliği Bakanlığı’nın da aralarında bulunduğu 10 kamu kurumu tarafından yapılan ortak açıklamada, kripto paralar konusunda vatandaşları risklerden korumak için “sert” olunacağı vurgulanmıştı.

Açıklamada, kripto paralarla ilgili “spekülasyonların” ortadan kaldırılması için kamu kurumlarının yakın çalışacağına yer verilerek, ülkede kripto parayla yasadışı fonlama ve kara para aklama gibi suç faaliyetlerinin durdurulması gerektiği vurgulanmıştı.

El Salvador’dan tarihi kripto para adımı!

 

İşte en fazla kripto para yatırımcısı bulunan ülkeler

 

Fed Başkanı Powell: Yüksek enflasyon kalıcı değil

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)01 Ekim 2021 17:55

    yuan gelişiyor. usd ters duruma düşerse, yuan karşısında kriptoparalar kullanıma geçebilir. Düşünsenize, herkes usd gibi, yuan parası almaya globalde kullanmay abaşlıyor. afrıkada yuan geçıyor ortadoğuya yuan geçıyor. vb. vb. bunun yerıne, usd zaten heryerde geçıyor, birde kripto paralar ve ödeme yontemlerı geçer ise, otomatıkman yuan iptal :D  ABD çakal adım atıyor, çin bu yuzden kriptolardan kaçıyor, ama KENTI KRİPTOSU YUAN I YAPACAK KI, ENDI PARABIRIMINI DUNYAYA KRİPTO VE ÖZEL ÖDEMELERLE KULLANDIRTACAK. Abd bunun farkında,  bu durumda abd den olımlı haberler gelıyor, falan filan : )) ilerde haberler yaılır çizilir, okursunuz.. bunu gorenler olayların farkında