BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPowell: Ekonomi sağlıklı ancak çelişkili sinyaller var----

Powell: Ekonomi sağlıklı ancak çelişkili sinyaller var

Powell: Ekonomi sağlıklı ancak çelişkili sinyaller var
26 Şubat 2019 - 18:49 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Powell yaptığı sunumda "Ekonomi sağlıklı ancak 'çelişkili' sinyaller var" açıklamasında bulundu

Fed Başkanı Jerome Powell'ın ABD Senatosu Bankacılık Komitesi'ne yapacağı yarıyıl para politikası sunumu yayınlandı. Bloomberg'de yer alan habere göre Powell "ekonomi, faiz artışında sabırlı yaklaşımı meşru kılacak çelişkili sinyaller gönderiyor. Şu anki ekonomik koşulları sağlıklı olarak görüyoruz, ekonomik görünüm de iyi. Ancak geçen birkaç ayda bazı karışık sinyaller gördük" dedi.

Powell 2019'da GSYH büyümesinin 2018'e göre daha yavaş olsa da güçlü olacağını öngördü. Bilanço konusunda Başkan "Gerekirse bilanço normalleşmesinde ayarlama yapmaya hazırız" dedi. 

Powell işgücü piyasasının güçlü ve enflasyonun yüzde 2'ye yakın olduğunu belirtti. Açıklamada "finans piyasaları yıl sonunda daha volatil oldu ve finansal koşuıllar geçen yılın başına kıyasla büyümeyi daha az destekleyici..Bunun yanı sıra bazı büyük dış ekonomilerde büyüme yavaşladı, özellikle de Avrupa ve Çin'de. Brexit ve ticaret müzakereleri gibi bazı politika konularında da artan belirsizlik var. " ifadesini kullandı. Powell hükümetin kapanmasının ekonomideki negatif etkilerinin ise yalnızca 'ılımlı' olacağını belirtti. 

Powell, soru cevap bölümünde "Uzun vadede, bilançonun büyüklüğü Döviz ve banka rezervleri gibi Fed'in yükümlülüklerine olan talebe göre belirlenecek. Görünümdeki değişime göre Fed'in politikası verilere bağlı kalarak devam edecektir. Bankacılık sistemimiz tamamen güçlü bir durumda.  Finansal şartlar büyümeyi az destekler durumda" dedi.

Jerome Powell, "Yükselen ücretleri enflasyon için rahatsız edici bulmuyoruz. Zayıf enflasyonun baskısını hissediyoruz, bu durum sabırlı olmayı destekliyor. Fed, genişlemeyi sürdürmek için tüm araçlarını kullanacak. Şimdi sabırlı olmak, izlemek ve beklemek için güzel bir zaman. Belirsizlik iş hayatının düşmanı, kesinlik ticaret ve diğer politikalar için son derece önemli"şeklinde konuştu.

Fed Başkanı Powell, eski Fed başkanı Yellen'in,  ABD Başkanı Donald Trump hakkında yaptığı eleştirilere yönelik bir soruyu cevaplamayı reddetti.

Son faiz toplantısında yetkililer gelecek Faiz artışları konusunda sabırlı olacaklarını bildirmişti.  

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)