BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaATM & POS Terminalleri'POS'a geçiş ertelenmeli'----

'POS'a geçiş ertelenmeli'

'POS'a geçiş ertelenmeli'
27 Haziran 2013 - 13:10 www.finansgundem.com

TESK Genel Başkanı Palandöken, "POS'lu yazar kasa uygulamasının geçiş süresi 30 Eylül'e kadar ertelenmeli" dedi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, seyyar POS cihazı kullananlar için POS’lu yazarkasa uygulamasının 1 Temmuz’da yürürlüğe gireceğini hatırlatarak, bu uygulamanın geçiş süresinin 30 Eylül'e ertelenmesi gerektiğini bildirdi.
Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, seyyar POS cihazı kullananlar için POS’lu yazarkasa uygulamasının 1 Temmuz’da yürürlüğe gireceğine dikkati çekerek, bu cihazın tedarik edilebileceği 2 firma olduğunu, piyasada rekabet koşullarının yeterince oluşmadığını ifade etti.
Uygulamanın geçiş süresinin 30 Eylül’e uzatılması gerektiğinin altını çizen Palandöken, piyasada yeterince firma olmaması nedeniyle yeni cihazların fiyatlarının da yüksek olduğunu belirtti.
Palandöken, esnafın, fiyatlar düşer umuduyla sabit POS’a dönmeye başladığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Özellikle evlere servis yapan bakkal, manav, lokanta gibi işletmeler dışarıya yaptığı servislerde sadece nakit ödeme kabul etmeye ve işyerinde de sabit POS cihazı kullanmaya başladı. Sürenin kısa olması nedeniyle Maliye, Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olabilir. Yeni nesil cihaz alamayanlar sadece nakit ödemeleri kabul etmeye başladı. Bu durumda kayıt dışı faaliyetlerin artacağından endişe ediyoruz. Süre uzamazsa vergi gelirleri artırılmaya çalışılırken, tersine gelirler azalabilir.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)