BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPortekiz, Altın Vize'den 838 milyon euro kazandı----

Portekiz, Altın Vize'den 838 milyon euro kazandı

Portekiz, Altın Vize'den 838 milyon euro kazandı
08 Ocak 2019 - 09:27 www.finansgundem.com

Türk zenginlerin yurt dışındaki varlıklarını artırmasına yönelik bir haber de Portekiz'den geldi. Portekiz'in Altın Vize uygulamasında Türkler ilk 3’e girdi

CÖMERT YILDIZ - FINANSGUNDEM.COM

Türkiye'den dünyanın değişik ülkelerine göç eden milyonerlerin sayısı son 2 yılda 12 bine ulaştı. Son dönemde artan bu rakam içerisinde çifte vatandaşlık alanlar kadar özellikle Avrupa ülkelerinin sunduğu Altın Vize uygulamasından faydalananlar da var. Geçtiğimiz haftanın en çok konuşulan konularından olan Türk zenginlerin yurt dışındaki varlıklarını artırmasına yönelik bir haber de Portekiz'den geldi. Portekiz'in 2012'de başlattığı Golden Visa yani Altın Vize uygulamasında Türkiye dikkat çeken bir yerde. Portekiz Yabancılar ve Sınır Servisi (Foreigner and Border Service-SEF) tarafından yapılan açıklamada 2017'de ülkeye gelen Altın Vize yatırımı 838 milyon euro oldu.

İLK SIRADA ÇİN VAR

Portekizli kurum SEF'in yaptığı kısa açıklamada 2018 yılında 1.409 yabancı, Altın Vize uygulaması ile Portekiz'e yatırım yaptı. Detay verilmeyen açıklamada ilk sırada Çin vatandaşları var. Listenin ikinci sırasında Brezilya, üçüncü sırasında ise Türkiye bulunuyor.  Türkiye'yi Güney Afrika ve Rusya vatandaşları takip etti.
Portekiz'in 6 yıl önce başlattığı Altın Vize uygulamasında varlıklı yabancılardan 500 bin euroluk yatırım veya en az 10 Portekizliyi iş sahibi yapacak bir tesis açması isteniyor. Portekiz, 2012-2017 arasında Altın Vize'den 3.5 milyar euronun üzerinde gelir elde etmişti. Türkiye bu yıllar arasında Çin, Brezilya, Güney Afrika ve Rusya'nın ardından 5'inci sıradaydı. Geçen yıl 3'üncü olması, Türk zenginlerin Portekiz ilgisinin artarak devam ettiğini gösteriyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)