BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPompeo: Erdoğan'ın durması lazım----

Pompeo: Erdoğan'ın durması lazım

Pompeo: Erdoğan'ın durması lazım
16 Ekim 2019 - 17:03 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'nin kuzeydoğusundaki Barış Pınarı Harekatı'nı durdurmaya ikna etmek için Ankara yoluna gönderdiği Pompeo, Fox Business Network'e son durumla ilgili açıklamalar yaptı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nın yarattığı durumla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: 

* Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme beklentisi içindeyiz. Başkan Trump bunu ABD hükümetinin en üst düzeyinde yapıp kendisiyle yüz yüzde görüşmemizin önemli olduğu hissiyatında; Erdoğan'ın durması lazım, Suriye'ye bu istilayı durdurması lazım.

* Bu, pek çok devlet ve aynı zamanda devlet olmayan aktörün rol oynadığı karmaşık bir mesele, Suriye'deki duruma bir çözüm bulma arayışındayız.

* Onların saldırı pozisyonundan çıkmasına ihtiyacımız var. Bunların hepsini yeniden toparlamaya başlama noktasına gelmek için ateşkese ihtiyacımız var. 

'AMAÇ, TÜRKİYE'Yİ BU KAPASİTEDEN MAHRUM ETMEK' 

* ABD'nin amacı ABD-Türkiye ilişkilerini koparmak değil, Türkiye'yi bu tür davranışlara girme kapasitesinden mahrum bırakmak.

* ABD Suriye'de vakum oluşmamasını garantiye almak için uğraşıyor.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dünya 5 den büyük16 Ekim 2019 18:12

    Sizin devlet ciddiyetine yakışmayan laubali yaklaşımınıza son vermeniz gerek!! Gittiğiniz her yeri anarşiye, kana boyuyorsunuz..Aslında dünyanın siz ve saz ekininiz batıya artık dur deme vakti geldi..Bu harekat öncesi size bin defa teröristleri desteklemeyin dendi, dinlemediniz, terör suçu işliyorsunuz ve halen yüzünüz kızarmadan saz ekibinizle bizi suçluyorsunuz.

  • Yalçın mansur 16 Ekim 2019 17:10

    Sebep ne dostlarınızmı zarar görüyor...