BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPolonyalı giyim şirketi üretimi Türkiye’ye kaydırmayı planlıyor----

Polonyalı giyim şirketi üretimi Türkiye’ye kaydırmayı planlıyor

Polonyalı giyim şirketi üretimi Türkiye’ye kaydırmayı planlıyor
06 Ekim 2021 - 14:42 www.finansgundem.com

Polonya merkezli hazır giyim şirketi LLP, tedarik zincirinin bir kısmını Türkiye'ye kaydırabileceklerini açıkladı.

Dünyanın önde gelen giyim firmalarının Türkiye'ye olan ilgisi artmaya devam ediyor. Asya ile Avrupa arasındaki yüksek navlun fiyatları ve teslimatlardaki gecikmeler nedeniyle üretimi yakın pazarlarına katılma kervanına Polonyalı giyim mağazası zinciri LPP de katıldı.

25 ülkede bin 800'den fazla mağazası bulunan Polonya merkezli hazır giyim şirketi LLP, tedarik zincirinin bir kısmını Türkiye'ye kaydırabileceklerini duyurdu.

Türk giyim üreticileriyle temasta olduklarını belirten şirketin CFO’su Przemyslaw Lutkiewicz, Türkiye’de üretimin daha pahalı olmasına rağmen Asya’daki üretimlerinin bir kısmını Türkiye’ye kaydırabileceklerini ve arz risklerini düşürebileceklerini söyledi.

Şirket, Asya'dan gelecek olan yeni sezon koleksiyon ürünlerinin üç hafta geciktiğini, navlun fiyatlarının 14-15 bin dolara kadar çıktığını ve maliyet baskısının arttığını açıkladı.

Geçen hafta benzer bir açıklama İtalyan moda devi Benetton'dan gelmişti. Benetton CEO'su Massimo Renon, şirketin 2022 sonuna kadar Asya'daki üretimi yarıya indirme hedefi çerçevesinde Sırbistan, Hırvatistan, Türkiye, Tunus ve Mısır'da üretimi artırarak üretimi büyük pazarlara daha yakın yerlere taşıyacağını söylemişti.

Hugo Boss da üretimi merkeze daha yakına getirmeyi planladığını açıklamıştı.

Öte yandan satışların yüksek oranda arttığı Noel sezonu öncesi Lululemon, Gap ve Kohl's gibi şirketler siparişlerin gecikmemesi için çok daha pahalı olan hava yolunu tercih ediyor.

Almanya'da üretimde gerileme sinyali

 

Mazda'da üretime çip tedarik engeli

 

Almanya'nın ham çelik üretimi Ağustos ayında yüzde 3,4 arttı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)