BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPolonya'dan AB'ye çok sert Rusya çağrısı----

Polonya'dan AB'ye çok sert Rusya çağrısı

Polonya'dan AB'ye çok sert Rusya çağrısı
19 Mart 2022 - 20:42 www.finansgundem.com

Polonya Başbakanı Mateus Morawiecki, Avrupa Birliği'ne (AB) Rusya ile ticaretin tümüyle yasaklanması teklifinde bulundu.

Polonya, yaptırım paketine Rusya ile deniz ve karadan olmak üzere tüm ticaretin durdurulması teklifinin eklenmesi çağrısında bulundu. Başbakan Morawiecki, tüm ticaretin kesilmesinin Rusya'yı bu savaşı durdurma konusunda zorlayacağını dile getirdi.

Artık en çok kayrılan ülke değil

AB ülkeleri geçen hafta Rusya'ya dördüncü yaptırım paketi konusunda anlaşmaya varmıştı. Dördüncü yaptırım paketi Rus ekonomisinin çeşitli sektörlerini, bazı kişi ve kuruluşları hedef alırken Rusya'nın "en çok kayrılan ülke" statüsü de askıya alındı.

Putin'in yakınlarına baskı yapılacak, kripto varlıklar engellenecek

AB'den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakın seçkinlere, ailelerine ve destekçilerine de baskı yapmaya devam edileceği, Rus devletinin ve seçkinlerinin yaptırımlardan kaçınmak için kripto varlıkları kullanmalarının engelleyeceği aktarılmıştı.

Lüks malların ihracatı yasaklanacak

Lüks mallarının AB ülkelerinden Rusya'ya ihracatını yasaklanacağına dikkat çekilen açıklamada, demir-çelik sektöründeki önemli malların Rusya'dan ithalatını engelleneceği, Rusya'nın enerji sektörüne yeni yatırım yapılmasına yasak getirileceği söylenmişti.

Son yaptırım paketi kapsamında, Rusya'ya 300 eurodan daha pahalı havyar, içecek, puro, elektronik cihaz, parfüm, çanta, palto, takım elbise, ayakkabı, gömlek, elmas, altın ve değerli taş gibi ürünlerin gönderilmesinin yasaklanması öngörülmüştü.

Lavrov: Rusya’ya 5 binden fazla yaptırım uygulanıyor

Rusya’dan ayrılan şirketlere yaptırım uygulanacak

Japonya, Rusya'ya yaptırımlarını artırdı

Avustralya, Putin ile bağlantılı 2 oligarkı yaptırım listesine aldı

ABD'den Rusya'ya yaptırım yasası

Yaptırımlara burada direniyor.. İşte Rusya'nın altın üssü!

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)