BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPolonya Hava Kuvvetleri, Rusya’dan dolayı "teyakkuza" geçti----

Polonya Hava Kuvvetleri, Rusya’dan dolayı "teyakkuza" geçti

Polonya Hava Kuvvetleri, Rusya’dan dolayı teyakkuza geçti
24 Mart 2024 - 13:42 www.finansgundem.com

Polonya Hava Kuvvetleri Rusya’nın Ukrayna bombardımanında bir füzenin Polonya hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle "teyakkuza" geçti

Polonya Hava Kuvvetleri, Rusya'nın Ukrayna'yı yoğun bombardımanında fırlattığı bir füzenin ülkesinin hava sahasını ihlal ettiği için "teyakkuz" durumuna geçtiğini ve uçaklarını "aktif" hale getirdiğini duyurdu.

CNN'nin haberine göre, Polonya Silahlı Kuvvetleri Operasyonel Komutanlığından konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "24 Mart günü yerel saatle 04.23'te, Rusya Federasyonu'nun uzun menzilli uçaklarından fırlatılan seyir füzelerinden biri tarafından Polonya hava sahası ihlal edilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Seyir füzesinin Polonya hava sahasında 39 saniye geçirdiği kaydedilen açıklamada, füzenin uçuşu boyunca askeri radar sistemleri tarafından gözlemlendiği aktarıldı.

Açıklamada, "Polonya ordusu Ukrayna topraklarındaki durumu sürekli olarak izliyor ve Polonya hava sahasının güvenliğini sağlamak için sürekli teyakkuz halindedir." ifadesine yer verildi.

Polonya hava sahasının güvenliğini sağlamak için gerekli tüm prosedürlerin devreye sokulduğu vurgulanan açıklamada, hem Polonya hem de müttefik uçaklarının "aktif" hale getirildiği kaydedildi.

Ukrayna, Rus ordusunun bu sabah Kiev'e yönelik saldırısında "Tu-95MS" tipi stratejik bombardıman uçaklarından "X-101", "X-555" ile "X-55" tipi seyir füzelerini kullandığını duyurmuştu.

Ukrayna: Rusya füze saldırısı düzenledi

 

Avrupa'nın yetkili isminden Ukrayna'ya 'askeri destek' mesajı

 

Ukrayna'nın enerji altyapısı Rus saldırısında ciddi zarar gördü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)