BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPolonya göçmen kotasını reddetti, referandum yolda----

Polonya göçmen kotasını reddetti, referandum yolda

Polonya göçmen kotasını reddetti, referandum yolda
16 Haziran 2023 - 08:20 www.finansgundem.com

Polonya'da iktidardaki Hukuk ve Adalet Partisi'nin lideri Kaczynski, ülkenin zorunlu göçmen kotasını kabul etmek zorunda kalacağı bir durumu asla onaylamayacağını ve halkın bu konuda bir referandumla karar vermesi gerektiğini söyledi.

PAP haber ajansı, Polonya'da iktidardaki Hukuk ve Adalet Partisi'nin lideri Jaroslaw Kaczynski'nin güncel göçmen konularına ilişkin değerlendirmelerine yer verdi.

Kaczynski, Polonya'nın halihazırda Ukraynalı mültecileri kabul etmesinin bu kararın alınmasında çok önemli bir etken olduğunu kaydetti.

Polonya'nın birkaç milyon mülteciyi kabul ettiğini söyleyen Kaczynski, "Kabul ettiğimiz mültecilerden 1,5-2 milyonu ülkemizde temelli kaldı." ifadesini kullandı.

Kaczynski, Polonya'nın zorunlu bir göçmen kotasını kabul etmek zorunda kalacağı bir durumu asla onaylamayacağını belirterek, "Bu konu bir referandum konusu olmalıdır ve biz bu referandumu düzenleyeceğiz. Polonya halkı bu konuda söz sahibi olmalıdır." diye konuştu.

AB VE ALMANYA'YA ELEŞTİRİ

Başbakan Morawiecki, AB'nin göçle ilgili yeni anlaşmasını eleştirerek "Biz Polonyalılar dayanışma ve merhametin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Hiç kimse, özellikle de Almanya bize dayanışmayı öğretemez." dedi.

Polonya parlamentosunda konuşan Morawiecki, ülkeyi güvende tutmanın en büyük öncelikleri olduğunu, bu nedenle Avrupa Birliği (AB)'nin göç anlaşmasına karşı çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

Morawiecki, AB ve Alman hükümetinin aldıkları hatalı kararlarla 2014, 2015 yıllarında göçmenlerin Avrupa sınırlarına girmesine neden olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Biz Polonyalılar dayanışma ve merhametin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Hiç kimse, özellikle de Almanya, bize dayanışmayı öğretemez. Bize İkinci Dünya Savaşı tazminatı ödemesi gereken Almanya, bizi dayanışmaya çağırma cüretini göstermemelidir."

GÖÇ ANLAŞMASI

Avrupa Birliği ülkelerinin içişleri bakanları 8 Haziran'da Lüksemburg’da ortak iltica sisteminde reform yapılması konusunda uzlaşmaya varmıştı.

Buna göre güvenli görülen ülkelerden gelen düzensiz göçmenlerin AB üyesi ülkenin sınırını geçtikten hemen sonra buralarda kurulacak ve sıkı kontrol edilecek ilk kabul merkezlerinde iltica işleminden geçmesi planlanıyor. Bu kişilerin iltica başvurusunun burada 3 ay içinde incelenmesi, başvuruları kabul edilmeyenlerin ivedilikle ülkelerine gönderilmesi isteniyor.

Uzlaşmada, sığınmacıları kabul etmeyen üye ülkelerin kişi başına, ev sahipliği yapan ülkelere 20 bin euro ödemesi de yer alıyor.

Uzlaşmaya göre, yılda ilk etapta en fazla 30 bin sığınmacı kabul edilecek ve bir sığınmacının başvurusunun değerlendirilmesi için üst sınır 6 ay olacak.

Söz konusu uzlaşmaya yalnızca Polonya ve Macaristan karşı çıkmış, geri kalan 25 üyenin verdiği destek nitelikli çoğunluğu sağlamıştı.

Yıllar süren çıkmazın ardından AB göç politikasında anlaştı!

 

Bakan Faeser: Göç meselesinin üstesinden AB olarak birlikte gelebiliriz

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)