BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Faeser: Göç meselesinin üstesinden AB olarak birlikte gelebiliriz----

Bakan Faeser: Göç meselesinin üstesinden AB olarak birlikte gelebiliriz

Bakan Faeser: Göç meselesinin üstesinden AB olarak birlikte gelebiliriz
08 Haziran 2023 - 15:36 www.finansgundem.com

Almanya İçişleri Bakanı Faeser, AB ülkelerinin birlikte hareket etmesiyle Avrupa’daki göç meselesinin üstesinden gelinebileceğini dile getirdi.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Lüksemburg’da düzenlenen Avrupa Birliği (AB)  İçişleri Bakanları Toplantısı kapsamında gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantıda AB ortak iltica sisteminin ele alındığına işaret ederek son haftalarda ve aylarda bu sistemin başarıya ulaşması için görüşmeler yapıldığını söyledi.

“Göç meselesinin üstesinden sadece AB olarak birlikte gelebiliriz.” diyen Faeser, bu kapsamda AB'de sınırların açık olması için mücadele ettiğini ifade etti.

Faeser, AB ortak iltica sisteminde anlaşma sağlanmaması konusunda uyarıda bulunarak “Bu, yanlış bir sinyal olur. Bu, ülkelerin izolasyonuna yol açar. Bunu istemiyorum. Ben sınırların açık olmasını istiyorum. (AB’nin) Tüm dış sınırlarda da insan hakları standartları konusunda ortak bir Avrupa anlayışına sahip olunmasını istiyorum. Bu yüzden uzlaşmaya varmamız önemli.” diye belirtti.

‘’DAHA İYİ ŞEKİLDE DAĞITILMALI’’

İçişleri Bakanı Faeser, çocuklu ailelerin AB sınırlarında iltica prosedüründen geçmesini istemediğini ve sığınmacıların AB ülkelerine “daha iyi” şekilde dağıtılmaları gerektiğini kaydetti.

Almanya Aile, Yaşlılar, Kadın ve Gençlik Bakanı Lisa Paus, daha önce, AB ortak iltica sisteminde reforma ilişkin Alman hükümetinin 18 yaşından küçük çocukları olan ailelerin ve tüm refakatsiz çocukların, AB sınırlarında planlanan iltica prosedüründen hariç tutulması konusunda anlaştığını ifade etmişti.

Almanya'nın sanayi üretimi artışı beklentilerin altında kaldı

 

Almanya fabrika siparişlerinde düşüş sürüyor

 

Almanya, Schengen vizesi alan Türk vatandaşı sayısını açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)