BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPolonya Cumhurbaşkanı'ndan Putin'i kızdıracak benzetme----

Polonya Cumhurbaşkanı'ndan Putin'i kızdıracak benzetme

Polonya Cumhurbaşkanı'ndan Putin'i kızdıracak benzetme
09 Haziran 2022 - 17:47 www.finansgundem.com

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Fransa ve Almanya liderlerinin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna'daki savaş hakkındaki konuşmalarını çok sert eleştirdi ve Putin'i Hitler'e benzetti.

Bild gazetesine konuşan Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, "Şu anda Putin ile yapılan tüm görüşmeler, beni hayrete düşürüyor. Özellikle de (Alman) Şansölye (Olaf) Scholz ve (Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel) Macron tarafından yapılanlar. Bu görüşmeler hiçbir şey üretmiyor. Sadece Putin'in yaptıklarının meşrulaştırılmasına neden oluyor. Rus ordusu Ukrayna'da işlediği suçlardan sorumludur" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı, "2. Dünya Savaşı sırasında Adolf Hitler ile böyle konuşan var mıydı? Hitler'in itibarını kurtarması gerektiğini söyleyen ya da Hitler'i aşağılamamak için hareket etmemiz gerektiğini? Ben hiç böyle sesler duymadım" dedi.

'Emperyalist Rusya'yı durdurmak için her şeyi yapmalıyız'

Duda, Ukrayna'yı savunmanın önemini vurgulayarak "Emperyalist Rusya'yı durdurmak için her şeyi yapmalıyız. Ukraynalılara mümkün olan her şekilde yardım etmeliyiz. En büyük umudumuz, Rus emperyalizminin Ukrayna'da dişlerini kırmasıdır. Bu arada o kadar güçleneceğiz ki bize de saldırmaya cesaret edemeyecek" diye konuştu.

'Hitler ve Stalin'den daha tehlikeli'

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i, "Adolf Hitler ve Joseph Stalin'den daha tehlikeli" olarak nitelendirmişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, savaş bittiğinde diplomatik kanallardan çıkış yolu inşa edebilmek için "Rusya'nın küçük düşürülmemesi" gerektiğini söylemişti.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise Macron'un Rusya'yı "küçük düşürmeme" yönündeki çağrısına tepki göstererek Fransa Cumhurbaşkanı'nın Batı'ya Rusya'ya, "küçük düşürme" ruhuyla muamele etmeme yönündeki çağrısına karşı gelmişti.

'Putin, Hitler ve Stalin’den daha tehlikeli'

İsrail'den Rusya'ya 'Hitler' tepkisi

Ukrayna eski Cumhurbaşkanı: Günümüzün Hitler'i Putin

Kanada Başbakanını Hitler'e benzeten Elon Musk'a tepki

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)