BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKanada Başbakanını Hitler'e benzeten Elon Musk'a tepki----

Kanada Başbakanını Hitler'e benzeten Elon Musk'a tepki

Kanada Başbakanını Hitler'e benzeten Elon Musk'a tepki
18 Şubat 2022 - 09:12 www.finansgundem.com

Kanadalı kamyon şoförlerinin protestolarını destekleyen Elon Musk, Başbakan Justin Trudeau'yu Hitler'le kıyaslayan bir görsel paylaşmasının ardından tepki çekti. Auschwitz-Birkenau Müzesi, Musk'ın paylaşımına bir tweetle tepki gösterdi.


Elon Musk, Twitter hesabında üzerinde "Beni Trudeau ile kıyaslamayın. Benim bir bütçem vardı" yazan bir Htiler fotoğrafı paylaştı. Tweet daha sonra silindi. Auschwitz-Birkenau Müzesi, Musk'ın paylaşımının "Bütün kurbanların anısına saygısızlık olduğunu ve birçok insanı yaraladığını" söyledi.

Nazi rejimi sırasında yapılan soykırımda Auschwitz-Birkenau toplama kampında 960 binden fazla insan katledilmişti.

Müze, Musk'ı etiketleyerek attığı tweette, "Adolf Hitler'in fotoğrafını kullanmak ve onun yarattığı totaliter Nazi rejimi tarafından acı çektirilen, küçük düşürülen, işkence gören ve öldürülen insanlardan çıkar sağlamaya çalışmak üzücü ve rahatsız edici" ifadelerini kullandı.

Amerikalı Yahudiler Komitesi de "Musk'ın yine kötü bir karar verdiğini" söyleyerek özür dilemesini talep etti. Musk, daha sonra Twitter'dan Nazi Almanyası'nın ekonomik tarihini anlatan bir kitap paylaştı ve "açıklama isteyenlerin okumasını" istedi. Yüzlerce Twitter kullanıcısı da Musk'ı söz konusu paylaşımı nedeniyle eleştirdi.

Kanada'da 'Özgürlük Konvoyu' protestocularına gözaltı

 

Kanada'da protestocuların banka hesapları dondurulacak

 

Kanada'da OHAL! Acil Durumlar Yasası uygulamaya koyuldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)