BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPolonya Başbakanı Putin'i 'blöf' yapmakla itham etti----

Polonya Başbakanı Putin'i 'blöf' yapmakla itham etti

Polonya Başbakanı Putin'i 'blöf' yapmakla itham etti
05 Ekim 2022 - 12:03 www.finansgundem.com

Varşova Güvenlik Forumu'nda konuşan Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Rusya'nın nükleer silah tehditlerinin "blöf" olduğunu söyledi.

Mateusz Morawiecki, Rus lider Vladimir Putin'in Ukrayna'daki stratejisini nükleer silah kullanma tehdidiyle şekillendirmeye çalıştığını ve buna izin verilmemesi gerektiğini bildirdi.

Putin'in Ukrayna stratejisini nükleer silah tehdidi üzerinden inşa etme niyetine girdiğini ve bunun bir blöf olduğunu söyleyen Morawiecki, "Putin, kazanmanın tek yolunun savaşı tırmandırmak olduğuna inanıyor. Bizim de nükleer silah kullanacağına inanmamızı istiyor ancak bu bir şantaj aracı. Biz bu bölgede tarihi çok iyi biliyoruz ve Rusya ancak yoluna çıkan bir karşı güç olduğunda geri adım atıyor. Bu yüzden çok sertler" dedi.

Putin'in amacı: Bölme ve fethetme

Morawiecki, Putin'in stratejisinin "bölme ve fethetme" amaçlı olduğunu ileri sürerek Putin'in, Batı'nın kendi iç meseleleriyle, enflasyonla ve enerjiyle ilgilenmesini istediğine ancak savaşın enerji krizi ve enflasyonla doğrudan bağlantılı olduğuna işaret etti.

Rusya'dan gelen tehditlerin sadece askeri olmadığını belirten Polonya Başbakanı, "Örneğin propaganda alanında bazı tehditler tamamen hafife alındı. Ayrıca bu savaşın en kritik yönü olan enerji, birçokları için bir sürpriz. Putin bunu bir silah olarak kullanmanın savaşın dinamiklerini değiştireceğine inanıyor" diye konuştu.

'Putin, 20. yüzyılın en kötü şeytanların yeniden yarattı'

Morawiecki, Rusya'nın demokratik devlet olarak muamele görmesi için çok derinden değişmesi gerektiğini söyleyerek "Putin, 20. yüzyılın en kötü şeytanlarını, milliyetçiliği, emperyalizmi yeniden yarattı. Şimdi Rus toplumu içinde propaganda olarak kullanılıyorlar" dedi.

Morawiecki, Ukrayna'ya mali desteğin de önemli bir alan olduğunu, Rusya'nın, Ukrayna'yı iflas ettirerek ülke içindeki desteği yok etmek istediğini söyledi.

Estonya Başbakanı: Rusya'nın nükleer tehditlerine boyun eğilmemeli

 

Putin hangi nükleer silahı kullanacak?

 

ABD'li Senatör: Ukrayna'da nükleer patlama olursa Putin'in üstüne çökeriz

 

Rusya: Nükleer silah kullanmaya hakkımız var

 

Putin’in nükleer kozu ne kadar inandırıcı? Rusya’nın nükleer kapasitesi bunun için yeterli mi?

 

Rus sunucudan nükleer tehdit: Bizi yok etmeye çalışırsanız...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)