BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEstonya Başbakanı: Rusya'nın nükleer tehditlerine boyun eğilmemeli----

Estonya Başbakanı: Rusya'nın nükleer tehditlerine boyun eğilmemeli

Estonya Başbakanı: Rusya'nın nükleer tehditlerine boyun eğilmemeli
05 Ekim 2022 - 10:33 www.finansgundem.com

Estonya Başbakanı Kaja Kallas, Batı'nın, Rusya'nın nükleer tehditlerine veya erken barış önerilerine boyun eğmemesi ve Ukrayna'yı desteklemesi gerektiğini dile getirdi.


Başbakan Kaja Kallas, Ukrayna'da müzakere ve barış çağrılarının son dönemlerde "önde gelen isimlerden" geldiğine değinerek bunları "çok tehlikeli" olarak değerlendirdi. Nükleer tehditlerin ciddiye alınması ancak bunun "pes edilmesi" anlamına gelmemesi gerektiğini söyleyen Kallas, Rus lider Vladimir Putin'i "kızdığı durumlarda" yatıştırmanın ise tehditlere boyun eğildiği anlamına gelebileceğini belirtti.

"Batı, Rusya'nın nükleer tehditlerine boyun eğmemeli" diyen Başbakan, nükleer güç kullanımı konusunda Rusya'ya çok net bir mesaj verildiğini anımsatarak Rusya'nın nükleer tehditleriyle erken barış önerilerine boyun eğilmemesi ve saldırı altındaki topraklarını kurtarana dek Ukrayna'ya destek olunması çağrısı yaptı.

'Barış olsa bile ıstırap bitmez'

Başbakan, ülkenin siyasi ve sosyal seçkinlerinin önemli bir bölümünün hapis ve sınır dışı edildiği ya da öldürüldüğü Estonya'nın, eski Sovyet işgalindeki dönemleri hatırlatarak "Barış olsa bile bu topraklar için ıstırabın biteceği anlamına gelmez" diye konuştu.

Rusya'nın Ukrayna'daki savaşında başarısız olduğu, Moskova'nın askeri seferberliğine karşı iç direniş geliştiği ve Putin'in müttefiklerinden eleştiriler yükselmeye başladığını belirten Kallas, "savaşın sonunun başlangıcını gördüklerini" dile getirdi.

Estonya'dan Ukrayna'nın NATO üyeliğine tam destek

Kallas, NATO üyeliğinin uzun bir süreç olduğuna işaret ederken Estonya'nın, Ukrayna'nın NATO üyeliğine verdiği desteği yineledi.

Ukrayna'daki savaşın enerji maliyetleri ve enflasyonu hızla yükselttiğine işaret ederek Avrupa'yı zorlu bir kış beklediğini söyleyen Kallas, "Çok, çok zor olacak ancak halkımızı hazırlamalı ve bunun neden böyle olduğu konusunda çok net olmalıyız. Çünkü Putin bir Avrupa ülkesine savaş açıyor. Bu yüzden hepimiz acı çekiyoruz. Bu nedenle, Ukraynalıların acılarından çok daha hafif olan acılarımızı sona erdirmek için, savaşı sona erdirmek için çaba göstermeliyiz" dedi.

Estonya'dan Rusya vatandaşlarına Schengen yasağı

 

Estonya'dan Rus müzik grubuna yaptırım

 

Estonya'dan Rusya'ya protesto

 

Estonya'dan Ukrayna'ya hibe

 

Estonya, Ukrayna için madeni para basacak

 

Estonya ve Litvanya Rusya'yı ''soykırım'' yapmakla suçladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)