BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPolonya asgari ücreti yüzde 20'den fazla artıracak----

Polonya asgari ücreti yüzde 20'den fazla artıracak

Polonya asgari ücreti yüzde 20'den fazla artıracak
13 Haziran 2023 - 14:16 www.finansgundem.com

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, ülkede asgari ücreti gelecek yıl ocaktan itibaren yüzde 21,54 artışla 4 bin 242 zlotiye (950 avro) çıkarmayı planladıklarını bildirdi.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Bakanlar Kurulu'nun ardından yaptığı açıklamada, hükümet olarak ekonomiyle ilgili atmayı planladıkları adımlar hakkında bilgi verdi.

2024'te enflasyonun yüzde 6,6 olmasını beklediklerini ifade eden Morawiecki, Bakanlar Kurulu'nda aldıkları kararların güvenilirliğini gösterdiğini söyledi. Morawiecki, "Seçtiğimiz yoldan sapmıyoruz. Polonyalıların ücretlerinin mümkün olduğunca yüksek olmasını, ekonominin rekabet gücünün yüksek olmasını ve kamu maliyesinin istikrarlı olmasını istiyoruz." ifadesini kullandı.

Çalışanların iyiliği için hareket etmeye devam edeceklerini belirten Morawiecki, "Polonyalıların ücretlerinin mümkün olduğunca hızlı bir şekilde artmasını sağlamak için her şeyi yapacağız. Benimsediğimiz varsayımların insanlara hizmet edecek iyi bir ekonomik büyümeye katkıda bulunacağına inanıyorum." dedi.

Polonya'da iş gücü piyasasında 17 milyonun üzerinde insan olduğunu aktaran Morawiecki, hükümet olarak ülkedeki asgari ücreti gelecek yıl ocaktan itibaren yüzde 21,54 artışla 3 bin 490 zlotiden (780 avro) 4 bin 242 zlotiye (950 avro) çıkarmayı planladıklarını kaydetti.

Polonya'da enflasyonun tek haneye inmesi bekleniyor

 

Polonya'da son yılların en büyük siyasi protestosu

 

IMF'den Polonya raporu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)