BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPolat Holding enerji şirketinin yarısını sattı----

Polat Holding enerji şirketinin yarısını sattı

Polat Holding enerji şirketinin yarısını sattı
20 Eylül 2021 - 16:24 www.finansgundem.com

Polat Holding, yaklaşık 700 megawatt kurulu güce sahip yenilenebilir elektrik santraline sahip iştirakinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi tarafından işletilen Temiz Enerji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na sattı.

Polat Holding’den yapılan açıklamada bünyesinde rüzgar ve güneş enerjisi santrali barındıran Adnan Polat Enerji Yatırımı AŞ’nin Kanadalı ve Fransız ortaklarından hisselerin üç ay önce alındığı ve İş Bankası’nın yatırımcısı olduğu Maxis Girişim Sermayesi ile anlaşmanın geçen hafta Cuma günü imzalandığı ifade edildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, “Polat Holding olarak faaliyet gösterdiğimiz her sektörde sürdürülebilir bir gelecek yaratmak için çalışıyoruz. Küresel olarak, iklim krizinin etkilerinin tüm dünyada her geçen gün daha fazla hissedildiği bir döneme maalesef hepimiz şahit oluyoruz. Bu noktada yerli, yenilenebilir ve temiz enerji yatırımlarına daha fazla odaklanmak zorundayız. Yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığımız yatırımlarla insanlığın önündeki en büyük kriz olan iklim değişikliği ile mücadeleye destek verirken ülkemizin iklime uyum politikalarına ve sürdürülebilir kalkınmasına da katkıda bulunuyoruz. Bu alandaki RES ve GES yatırımlarımızı hem yurt içinde hem yurt dışında büyütüyoruz. Bu yatırımlarımızın yanı sıra diğer temiz enerji kaynakları için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Maxis Girişim ile yenilenebilir enerjide yaptığımız bu büyük ortaklığın her iki kurum, sektör ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Açıklamada anlaşmanın mali değeri belirtilmedi.

Dünyanın en büyük fonlarından biri altınlarını sattı!

 

Japon kozmetik şirketi 3 önemli markasını sattı

 

Yıldız Holding, Pendik Nişasta'nın yarısını sattı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)