BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporPlatini'den şok açıklamalar----

Platini'den şok açıklamalar

Platini'den şok açıklamalar
30 Ağustos 2013 - 18:01 www.finansgundem.com

UEFA Başkanı Michel Platini, Türk futboluyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu

UEFA Başkanı Michel Platini, Monaco'daki Şampiyonlar Ligi kura çekimi sonrası TRT Spor İtalya temsilcisi Dündar Keşaplı'ya  açıklamalarda bulundu. Şampiyonlar Ligi'nde futbol oynadığı Juventus ile aynı gruba düşen Galatasaray'ın şansına değinen Platini, "Bu konumda bütün gruplar kolay değil, aksine zor ve çekişmeli geçecekti. Türk taraftarı, özellikle Galatasaraylılar için Juventus, Real Madrid  gibi önemli rakipleri izlemek bir başka keyif verecektir. Futbolda her zaman güzel ve pozitif düşünmeyi tercih ederim. Belki de bu sporu güzel kılan nokta budur. Tabii ki güzel atmosfer, taraftar topluluğu heyecan veriyor. Oynanacak maçlar sonucunda bazıları turu geçecek bazıları elenecek. Güzel futbol oynanması ve izlenmesi herkesin arzu ettiği durumdur" diye konuştu.
Kura sonrası Juventus sportif direktörünün Galatasaray'ın rakipleri olmasıyla ilgili "Terim'e dikkat edin, İtalya futbolunu tanıyor, İstanbul'da kolay maç olmayacak" sözleri hatırlatılan Platini, "Sizce bu tecrübesi Galatasaray için bir avantaj mıdır?" sorusuna, "Tabii ama aynı düşünce Terim tarafından da ifade edilebilir. Juventus ile deplasmanda oynamak da kolay değil. Ama tabii ki Galatasaray'ın gücünü ve kalitesini bildikleri için; bu rakipleri tedirgin ediyor. Bu da normaldir" diye cevap verdi.
FENERBAHÇE'NİN ALDIĞI CEZA
"UEFA olarak eminim ki iyi çalışma yapıyorsunuz ve önünüze gelen belgeleri iyi analiz ediyorsunuz. Ama Fenerbahçe taraftarı için bir kez daha şike nedeniyle Fenerbahçe'nin 2 yıl Avrupa'dan men edilmesini nasıl yorumlayacaksınız?" sorusu üzerine Platini, şöyle konuştu:
"UEFA olarak şike sorunu büyük mücadele veriyoruz. Fenerbahçe için Türk yargısından her türlü belge, evrak bize ulaştı. Bu belgeleri en ince detayına kadar inceledik. İlgili bölüm incelemeler sonrasında Fenerbahçe'nin ceza almasına karar verdi ve bu karar onaylandı. Ardından Fenerbahçe CAS'a itiraz etti ama CAS da cezayı onayladı. Bizim Fenerbahçe'ye karşı bir  tavrımız olamaz. UEFA'ya ulaşan belgeler, Türk makamlarından ve resmi. Sıra dışı bir yerden gelmiyor ki. Bu nedenle yasalar neyi öngörüyorsa o uygulanıyor. Kısaca şikeye taviz yok ve önüne geçmek için de ne gerekiyorsa yapılacaktır. Bu nedenle gelen resmi evraklar neyi belgelediyse kararlar da o doğrultuda verilmiştir.
Şike konusunda özellikle  futbolculara çok büyük rol ve görev düşüyor. Böyle durumların içinde olmamalılar ve gerekli hassasiyeti göstermeliler. Eğer böyle şeylerinde içinde yer alır ve yaptıkları belgelenir, ispatlanırsa futbol kariyeleri sona erme ihtimali oldukça fazladır."
ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ergun30 Ağustos 2013 21:56

    Cezalar az,niye küme düşürmeyi uygulamadınız.Yıllardır böyle şampiyon oluyor bunlar...

  • Emrullah Altın30 Ağustos 2013 20:57

    GEzinin hesabı Platını ye havale ettiğini düşünen aklı kıt zaatlar sandıkta alırlar cevaplarını....

  • nihat30 Ağustos 2013 20:02

    bay platini lyonun şike yaptığı maç sonrası niye cezasını vermedi?

  • metin30 Ağustos 2013 19:02

    Rezil herif seni azizin fransa subesi ceza var mac oynadiyorsun takimlari neymis biz anlastik uc kagitcialr anlasmis aralarinda

  • FBÇELİLER BJK LILAR.30 Ağustos 2013 18:31

    Hadi oaradan şeref yoksunu insanlar madem FB çemiz şike yaptı diye suçluyorsunuz ozaman neden FB çeylen maç yapan takımlarıda suçlu bulmuyorsunuz hiç tek taraflı ŞİKE olurmu demekki karşılıklı anlaşmışlar ozaman ligin ikinci yarısından itibaren oynanan tüm maçlar şike iddiasıylan incelemeye alınsın burada kaç takım varsa hepsine cezalar yağdırılsın öyle ŞİKE diye ortaya atacaksınız sonrada 100yıllık bir kulube cezalar verdireceksizniz.inşallah sende PİLATİNİ cezanı taraftarlardan bulursun sizler böyle yaptıkça futbolda KAN akmaya başlar.pilatininn bir lafı vardı onu mutlaka açıklamalı türkiyeden bize baskı var nedemek istediğini açıklıklan anlatmalı bu GEZİ olaylarından sonra hem FB çemize hemde BJK taşa UEFA dan anında yazılar gelmeye başladı ve verilen tarihi öne çektiler bunun sebebini mutlaka UEFA açıklamalı.bbana göre ülkeyi yöneten başbakan bunları sıkıştırdı geziintikamınıda almış oldu bizler cazalar yiyerek ama unutmayın bunun seçimide var bizlerde sandıkta İNTİKAM alacağız hayatımda hep sağ partilere oy kullandım ilk defa erdoğan sayesinde CHP tisine oylarımızı atacağız.hiçdeğilse oyum boşa gitmez.bazıları diyorki atacak parti yok niye atacak parti olmasın hiçbir zaman bu ülkenin başına bir sol parti iktidara gelmedi bunu böyle bilin başbakan diyordu ya sol parti geldide ne yaptı bende ona soruyorum hangi sol parti geldide benim haberim olmadı birtek ATATÜRKTEN sonra ismet inönü geldi oda tahmin edin 60sene evvel.işte milletin beynini böyle yıkamaya çalışıyorlar.kürsüye çıktığınız zaman önce doğru söylemeyi bileceksin ve söylediklerinin arkasında duracaksın bizim AMPULe ihtiyacımız yok ampulün bizlere ihtiyacı var.