BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPKK'lıların yüzde kaçı çekildi?----

PKK'lıların yüzde kaçı çekildi?

PKK'lıların yüzde kaçı çekildi?
27 Haziran 2013 - 09:36 www.finansgundem.com

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Ofus'te Akil İnsanlar Heyeti ile buluşmasında çarpıcı bilgiler verdi

Akil insanlar “PKK yurt dışına çıktı, hükümet de adım atsın” görüşü dile getirilince Başbakan Erdoğan, "Teröristlerin yüzde 15'i çekildi" diye cevap verdi.
Görevlerini tamamlayan Akil İnsanlar Heyeti Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde yapılan toplantıda Başbakan Erdoğan’la bir araya geldi. Sorunlar, tespitler ve çözüm önerilerinin yer aldığı 7 bölgeye ait raporlar tek tek Başbakan’a sunuldu.
Toplantıda bazı üyelerin konuşması sonrasında Erdoğan'ın çok çarpıcı bilgiler verdiği ortaya çıktı. Çözüm süreci içerisinde PKK'nın sınır dışına çekilerek 1. aşamayı tamamladığı ve 2. aşama için hükümetin adımatması gerektiği yönündeki fikirlerin hükümete yansıtılması üzerine Erdoğan'ın, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını söylediği öğrenildi.
YÜZDE 15'İ ÇEKİLDİ
Erdoğan'ın sınır dışına çıkan PKK'lıların sadece yüzde 15 civarında olduğunu söyleyerek "Yüzde 85'i hala sınır içinde" dediği belirtildi. Erdoğan'ın, PKK'nın bölgedeki işadamlarına yönelik tehditlerine devam ettiğini söyleyerek, işyerleri, tesis ve şantiyelerin hala PKK'lılarca basıldığını aktardığı öğrenildi.
HARAÇ TOPLANIYOR, ARAÇ YAKILIYOR
İşadamlarından 1 ila 5 milyon arasında haraç istendiğini söyleyen Erdoğan'ın yol kesme, araç yakma gibi eylemlerin sürdüğünü ve kendisine bu tarzda ulaşan 19 ayrı vaka olduğunu aktardığı kaydedildi. Erdoğan'ın PKK'nın silahlı kolu HPG'nin de bölgede faaliyetlerine devam ettiğini vurguladığı öğrenildi.
RAPORLAR KİTAPLAŞTIRILACAK
Heyet, raporlarla birlikte 100 sayfayı bulan ve vatandaşların kaygılarını içeren mektup, belge ve bazı raporları da verdi. Rapor ve eklerin tamamının Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı'na teslim edildiği öğrenildi. Rapor ve beraberindeki belgelerin titizlikle incelenerek tekrarlardan arındırılacağı ardından tek rapor haline dönüştürüleceği belirtildi. Son olarak, önerileri ve kaygıları içeren bilgilerin kitaplaştırılarak kamuoyu ve medyayla paylaşılmasının kararlaştırıldığı öğrenildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)