BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalardaki sarsıntı ABD’yi nasıl etkiler?----

Piyasalardaki sarsıntı ABD’yi nasıl etkiler?

Piyasalardaki sarsıntı ABD’yi nasıl etkiler?
26 Ağustos 2015 - 15:45 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, piyasalardaki son sarsıntının ABD ekonomisine etkilerini değerlendirdi

Fed, Pazartesi günü hisse senedi fiyatlarındaki düşüş sırasında milyarderlerin uğradığı milyonlarca dolarlık zarar ile ilgili çok endişeli olmayabilir. Fakat para politikası yapıcıları, finansal şartlardaki  geniş tabanlı sıkılaşmanın  ABD ekonomisinde büyümeyi ileride nasıl olumsuz etkileyeceği hakkında düşünmek durumunda kalacak.

Faiz oranları, kredi marjı, hisse senedi fiyatları ve dolar değeri ile ilgili değişiklikleri takip eden Goldman Sachs'ın U.S. Financial Conditions Endeksi, piyasadaki sarsıntının hemen ardından beş yılın en yüksek seviyesine yükseldi.

Daha yüksek değer, daha sıkı ekonomik koşullar demek

Ekonomist Sven Jari Stehn’e göre, 2014 yılının ortalarından bu yana, ABD dolarının diğer önemli para birimleri karşısında istikrarlı artışı geçtiğimiz yıl boyunca görülen finansal koşulların sıkılaşmasına önemli ölçüde katkıda bulundu.  Stehn, hisse senetlerindeki son düşüş ve genişleyen kredi marjının bu kısıtlayıcı koşulların boyutunu ağırlaştırdığını belirtti.

Finansal koşullardaki bu sıkılaşmanın, Fed’in Eylül’de faiz artırımına gitmekten kaçınmasına yol açabileceği ifade ediliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)