BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalarda yaşanan endişe, yatırımcıları 'güvenli limanlara' çekiyor----

Piyasalarda yaşanan endişe, yatırımcıları 'güvenli limanlara' çekiyor

Piyasalarda yaşanan endişe, yatırımcıları 'güvenli limanlara' çekiyor
19 Nisan 2024 - 09:13 www.finansgundem.com

Faiz indirimi konusunda uzun süredir yaşanan endişeler ve Orta Doğu'da son dönemlerde meydana gelen gerilimler hisse senedi piyasalarını düşürdü. Yatırımcılar bir süredir kendilerine güvenli liman arıyor.

Orta Doğu'da yaşanan savaşlar, saldırılar ve kritik olaylar yatırımcıları korkuttu. Faizlerin uzun süredir artış yaşandığı dönemde hisse senedi piyasalarından uzaklaşan yatırımcılar, 'güvenli limanlara' demir atıyor.

Son günlerde gündeme gelen faizlerde yaşanabilecek olası faiz indirimlerinin piyasaları nasıl fiyatlayacağı merak konusu.

Ekonomim'in haberine göre, faizlerin daha uzun süre yüksek kalacağı endişeleri ile zaten düşüş eğiliminde olan ABD hisse senedi endeks vadeli kontratları, Orta Doğu’da gerilimin arttığına dair işaretlerin yatırımcıların riskten kaçınma isteğini tetiklemesi sonucu Asya işlemlerinde düşüş yaşadı.

Daha güvenli yatırım enstrümanları tercih ediliyor

Riskten kaçan yatırımcıların güvenli limanlara talebi artırmasıyla dolar, Japon yeni ve İsviçre frangı yükseldi. Yatırımcılar ABD tahvillerine de yöneldi. Alımlar ABD 10 yıllık tahvil getirisinin gün içinde bir ara 14 baz puana kadar düşmesine neden oldu.

Yaşananlar petrol ve diğer emtiaları fiyatlıyor

Petrol fiyatları bir ara yüzde 3,5’in üzerinde yükseldi. Brent ham petrolü varil başına 90 doların üzerine çıkarken, ABD ham petrolü varil başına 86 doların üzerine tırmandı.

Ancak saldırının daha çok sembolik olduğu yönünde bir izlenim oluşmasının ve İran’ın saldırının boyutunu büyütmemeye yönelik açıklamalar yapmasının ardından petrol fiyatları kazançlarının bir kısmını geri verdi.

ABD İsrail büyükelçiliğinden 'İran' uyarısı

 

Asya borsaları İsrail-İran gerilimiyle düşüşte

 

S&P, İsrail'in kredi notunu düşürdü

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)