BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalarda volatilite düşüyor----

Piyasalarda volatilite düşüyor

Piyasalarda volatilite düşüyor
20 Haziran 2014 - 13:36 www.finansgundem.com

Uluslararası piyasalarda döviz, tahvil ve hisselerde volatilitenin rekor düşük seviyelere gerilemesi, daha yüksek getirili varlıklara talebi artırıyor

Avrupa hisseleri, ilaç üreticilerinin Shire Plc'nin bir satın alma teklifini reddederek değer kazanmasının öncülüğünde, bu haftaki kazançlarını genişletti. Rekor düşük döviz volatilitesinin daha yüksek getirili varlıklara talebi artırması ile, Güney Afrika randı güçlendi. İngiltere tahvilleri ve altın düşüş yaşıyor. 

Stoxx Europe 600 Endeksi Londra sati ile 10:55'te yüzde 0.3 yukarıda seyrederken, Shire yüzde 11 tırmandı. Standard & Poor's 500 vadelileri büyük bir değişiklik yaşamadı. Gelişen piyasa hisseleri, yükselen petrol maliyetlerinin büyümeyi yavaşlatacağı endişeleri ile son bir ayın ilk haftalık kazancını kaydediyor. Rand dolar karşısında yüzde 0.5 prim yaparken, 10 yıl vadeli İngiltere tahvil faizi üç ayın zirvesine yaklaştı. Altın iki ayın zirvesinden düşüyor. 

Fed'in bu hafta içinde gerçekleşen Haziran ayı toplantısı sonrasında, ABD'de faiz oranlarının düşük kalacağının açıklanması ile S&P 500 dün zirve rekoru kırarken, Avrupa hisseleri de altı yılın zirvesine yaklaştı. Euro Bölgesi bankalarının gecelik borçlanma maliyeti rekor düşük seviye yüzde 0.01'e gerilerken, döviz, hisse ve tahvil volatiliteleri de geriledi. ABD Başkanı Barack Obama'nın Irak ordusuna destek için askeri danışmanlar göndereceğini açıklaması ile, emtia fiyatları petrol öncülüğünde üst üste ikinci haftalık kazanca hazırlanıyor. 

Sağlık hizmeti şirketleri bugün Avrupa hisselerindeki kazanca liderlik ediyor. AbbVie Inc. , Shire'ın 27.3 milyar sterlin (46.6 milyar dolar) tutarındaki teklifi reddettiğini bildirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)