BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalarda Fed hareketliliği----

Piyasalarda Fed hareketliliği

Piyasalarda Fed hareketliliği
17 Eylül 2015 - 21:50 www.finansgundem.com

Uluslararası piyasalar ABD Merkez Bankası’nın Eylül ayı politika toplantısında faizi artırma kararı almamasını fiyatlıyor

Merkez bankasının inatçı bir şekilde düşük seyreden enflasyon, küresel büyüme görünümündeki belirsizlik ve finans piyasalarındaki çalkantının etkisiyle faiz artırımını ertelemesinin ardından ABD tahvilleri ralli yaparken, dolar geriliyor.

Standard & Poor’s 500 Endeksi faiz kararı öncesindeki seviyesi yakınında yatay seyrediyor. Hisseler, kararın ABD ekonomisi ile ilgili endişe yaratması ile birlikte ilk olarak dalgalanma gösterdi. 10 yıl vadeli ABD tahvil faizi 6 baz puan düşerek yüzde 2.22 seviyesine geldi. Bloomberg Spot Dolar Endeksi New York saati ile 14.22’de  yüzde 0.5 geriledi.

Vaduz, Liechtenstein'da LLB Asset Management 'tan Christian Zogg, Faiz kararı öncesinde, "Fed'in kararına yaklaştıkça piyasalar daha sinirli hale geliyor," dedi ve "Eğer faizi artırırlarsa, ilk reaksiyon negatif olacak. Ancak birkaç gün sonra piyasalar kendine gelecek. Zira piyasa 25 baz puanlık artırımın ekonomi üzerinde somut bir etkisinin olmayacağının farkına varacak" şeklinde görüş belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)