BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalarda faiz rüzgarı----

Piyasalarda faiz rüzgarı

Piyasalarda faiz rüzgarı
30 Nisan 2014 - 13:11 www.finansgundem.com

MB'nin faiz indirimi sinyalinin ardından faiz 35 baz puan geriledi, dolar 2.1142'ye kadar düştü

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, faizlerde ölçülü ve kademeli indirime gidilebileceğini açıkladı. Sıkı duruş korunacağını vurgalayan Balçı, "Sadece risk primindeki düşüşten dolayı faiz indirimine yer var gibi görünüyor. Faiz indirimi önümüzdeki ay mı olur, daha sonraki aylarda mı olur buna sonra karar vereceğiz. Dikkatli ve adım adım gitmekte fayda var. Bunu seri bir faiz indirimi olarak almamak lazım, zaman vermek doğru değil. Bir hafta vadeli fonlama oranı olan yüzde 10 seviyesinde indirim olup olmayacağını konuşacağız. Portföy akımları kalıcı artıya dönerse para politikasını daha erken normalleştiririz" dedi.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın önümüzdeki dönemde Faiz indirimi yapılabileceğini açıklamasının ardından, iki yıllık gösterge faiz yaklaşık 35 baz puan gerileyerek 4.5 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Tahvil/bono piyasasında 24 Şubat 2016 itfalı iki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi işlem bazında yüzde 9.50'li seviyelerden yüzde 9.16'a kadar geriledi.

Dolar/TL de faiz indirimine karşın sıkı duruşun korunacağı açıklamasıyla gerilerken, bankacılar, kurdaki düşüşün bono piyasasına yabancı girişleri tarafından da desteklendiğini söylediler.

TCMB'nin açıklamaları öncesi 2.12'nin üzerindeki dolar/TL gün içinde en düşük 2.1142'ye kadar geriledi. Bir bankacı, "Sınırlı bir faiz indirimi TL açısından çok negatif değil. Başçı'nın konuşmaları piyasada olumlu algılanıyor. Bonoya giriş için yabancı işlemeleri de kuru destekliyor" dedi.

Bankacılar, açıklamanın ardından sadece gösterge tahvilde değil kısa vadeli faizlerin tamamında yabancı alımlarının görüldüğüne de dikkat çektiler.

Başçı, yılın ikinci enflasyon raporunun tanıtımı için yaptığı konuşmada, şu an ilave sıkılaştırma ihtiyacı görmediklerini gerekirse ilave sıkılaştırmayı likidite politikası ile yapılabileceğini belirtirken bundan sonraki adımların faizlerde ölçülü ve kademeli indirim olabileceğini söyledi. Başçı bir faiz indiriminin para politikasındaki sıkı duruşu koruyarak yapılacağını da belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)