BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalarda Eylül beklentisi arttı----

Piyasalarda Eylül beklentisi arttı

Piyasalarda Eylül beklentisi arttı
20 Mart 2015 - 10:42 www.finansgundem.com

Wall Street’in önde gelen bankaları, Fed’in faizleri Eylül ayında artıracağını öngörüyor

Wall Street’in önde gelen bankaları, ABD Merkez Bankası Fed’in faizleri ilk olarak Eylül ayında artıracağına inanıyor. Fed ile doğrudan iş yapan 21 banka, Çarşamba gününden sonra olası bir faiz artışının Eylül ya da sonrasında geleceğine inandıklarını belirtti.

Fed Çarşamba günkü açıklamasında beklendiği gibi ‘sabırlı’ ifadesini kaldırdı ve ekonomiye dair beklentilerini düşürürken, önümüzdeki iki yıllık süreçte faizi artıracağının sinyalini verdi. Çarşamba günkü açıklamaların öncesinde, Fed’in ‘faiz artışında sabırlı olunacak’ ifadesini kaldırmasının Haziran’da faiz artışı anlamına geldiği belirtiliyordu.

BEKLENTİLER NEDEN DEĞİŞTİ?

Finansal danışmanlık şirketi Daiwa Capital Markets America’nın Baş Ekonomisti Mike Moran, “Fed, açıklamalarında ekonomiye dair beklentilerini düşürdü. Büyüme ve enflasyon öngörülerinin düştüğünü gördük” dedi ve beklentilerin Haziran ayından Eylül’e kaydırılmasının bundan kaynaklandığını ifade etti.

Deutsche Bank ekonomisti Joe LaVorgna ve Brett Ryan, müşterilerine yazdığı notta, “Bizim görüşümüze göre, Fed net bir şekilde dolardaki güçlenmeden endişe etti ve beklentilerini bu yüzden düşürdü” dedi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)