BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalara verileri izleyecek----

Piyasalara verileri izleyecek

Piyasalara verileri izleyecek
11 Eylül 2014 - 08:36 www.finansgundem.com

Uluslararası piyasalar, ekonomik verilere bağlı beklentilerle ile hareket ediyor

Çin hisse senetleri, beklenenden daha zayıf çıkan fiyat verisinin, hükümetin büyümeyi desteklemek için daha fazla çaba harcayacağı spekülasyonunu güçlendirmesi sonucu değer kazandı. Avustralya doları, istihdamda rekor sıçramanın ardından değer kazanırken, tahvil faizleri yükseldi ve buğday kayıplarını genişletti.

Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi, Çin'de enflasyonun Ağustos ayında yüzde 2'ye yavaşlaması ile birlikte, Tokyo saati ile 12:32'de, yüzde 0.5 yukarıda seyrederken, Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.3 kadar yükseldi. MSCI Asya Pasifik Endeksi fazla değişmedi ve Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, gösterge endeksin dün iki günlük düşüşünü durdurmasının ardından yüzde 0.2 geriledi. Yen altı yılın en düşük seviyesi yakınında seyrederken, Avustralya doları, ülkede istihdamın geçen ay 121,000 artmasının ardından yüzde 0.4 güçlendi. Buğday 2010'dan bu yana en düşük seviyesine indi.

Çin'de üretici fiyatları Ağustos ayında yüzde 1.2 düştü. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre düşüşün yüzde 1.1 oranında gerçekleşmesi bekleniyordu. Avustralya'da yarı zamanlı istihdamdaki güçlü yükseliş, toplam istihdamın beklenen 15,000 artışın sekiz katı üzerinde bir artış göstermesine neden oldu. Filipinler ve Endonezya bugünkü toplantılarda politika faizlerini değerlendirecek. Yeni Zelanda Merkez Bankası, para biriminin seviyesinin "sebepsiz ve sürdürülemez" olduğunu tekrarladı.

Hong Kong'da IG Investment Ltd. portföy yöneticisi Benjamin Tam, "Çin'de, büyümenin yavaş kalması ile birlikte, hükümetten halen tedbirler bekliyoruz," dedi ve "İnsanlar, kısa vadede ilave teşvikler gelebileceği spekülasyonunu yapıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Şanghay hisse senetleri son sekiz seansta yedinci kez yükseliyor ve Mart 2013'ten bu yana en yüksek kapanışına yönlendi. Hong Kong'da işlem gören Çin hisselerini içeren Hang Seng China Enterprises Endeksi, dünkü yüzde 2.6'lık sert düşüşüna rdından bugün yüzde 0.2 yükseldi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)